Tinc una idea - 14/06/2012
Tinc una idea  Tinc una idea - 14/06/2012

Al programa "Tinc una idea" coneixem Toti Roger Tarroja i Pere Bigas, dos emprenedors que volen travessar l'Àfrica en un camió solidari, apadrinats...

14/06/2012 00:29:43
Recomendado para mayores de 12 años
Tinc una idea - 14/06/2012 Tinc una idea - 14/06/2012
Tinc una idea - 14/06/2012 00:29:43 14/06/2012
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Al programa "Tinc una idea" coneixem Toti Roger Tarroja i Pere Bigas, dos emprenedors que volen travessar l'Àfrica en un camió solidari, apadrinats per Tortell Poltrona. També descobrim com funciona Social Car i com els va a TUmanitas.com, que ofereixen per Internet serveis de reformes a la construcció.

Toti Roger Tarroja i Pere Bigas són dos emprenedors del món de la música i l¿entreteniment per infants i joves, un ofici molt arrelat a Catalunya durant els últims 25 anys i que ara també pateix les retallades. Estan preparant el seu projecte, travessar l'Àfrica amb un camió solidari, apadrinat per Tortell Poltrona, que també participa en el reportatge.

Aquesta travessa per l'Àfrica es diu "Somriures Nòmades", un projecte solidari itinerant, que començarà a l'octubre. El dos emprenedors pretenen compartir els seus espectacles amb la gent i els artistes locals que es trobin pel camí. A més, explicaran l'experiència a través d'un documental.

En la secció Projectes coneixem també Social car, una empresa de lloguer de vehicles entre particulars. Els propietaris de vehicles que no els facin servir els poden llogar a tercers posant-los al portal de la nova empresa per Internet, que ho gestiona. Segons Mar Alarcón, una de les fundadores del projecte, participar en aquesta iniciativa pot ser una font d'ingressos per aquells ciutadans que no facin servir el seu cotxe i un estalvi pels que utilitzin aquest servei de lloguer. Social Car tramita una assegurança especial per aquests casos. Un particular que llogui el seu cotxe pot arribar a guanyar 300 euros al mes.

"Tinc una idea" també presenta Tumanitas.com, un dels primers portals que es van crear a Internet que oferien serveis de reformes a la construcció. Alguns usuaris i el seu fundador expliquen que és una experiència molt positiva.

www.rtve.es/tincunaidea

Ficha técnica
Dirigido por
Miquel Peralta
Géneros
Ciencia y futuro
Idiomas
Catalán