Racons- Alt Penedès
Racons  Alt Penedès

L'espai "Racons" és un viatge  per les destinacions més atractives  de Catalunya on els seus habitants són els propis guies. "Racons" ens porta a...

20/10/2011 00:27:33
Alt Penedès Alt Penedès
Alt Penedès 00:27:33 20/10/2011
Sinopsis

L'espai "Racons" és un viatge  per les destinacions més atractives  de Catalunya on els seus habitants són els propis guies. 

"Racons" ens porta a l'Alt Penedès. Un indret molt ben comunicat, una de les parades de la Via Augusta romana que unia els Pirineus amb Cadis passant per Tarraco. Coneixerem el Conjunt Monumental d'Olèrdola, on un guia ens mostrarà les restes que hi podem trobar, des dels ibers fins a l'Edat Mitjana, mentre passegem pel Museu Monogràfic d'Olèrdola (MAC) i pel seu Parc Comarcal. 

Visitarem el Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) a Vilafranca, on hi trobem els primers vestigis de la cultura vinícola de la comarca des dels seus orígens, 500 anys abans de Crist, fins a l'actualitat. Ens aproparem a bodegues de gran tradició, com ara les que trobem a la ruta modernista de Vilafranca. I sense sortir de la ciutat entrarem a la basílica de Santa Maria, la catedral del Penedès, l'edifici gòtic més significatiu de la zona. L'àmplia oferta arquitectònica de l'Alt Penedès també ens portarà al Castell de Gelida, exemple d'un romànic molt ben conservat

Entrarem a una bodega de creació recent, d'arquitectura innovadora, inspirada en la sostenibilitat mediambiental i que aposta per l'enoturisme i passejarem a cavall entre les vinyes.

Descobrirem l'excel·lent gastronomia de l'Alt Penedès ben arrelada a la vida de pagès, on l'aviram ha estat sempre un motor econòmic de la zona. Visitarem Cal Padrí, un centenari restaurant on crien les races autòctones "Gall del Penedès" i "Ànec mut" per la seva posterior degustació. I per postres, gaudirem de les coques i les catànies de Vilafranca.: 

LA TRADICIÓ CASTELLERA A L'ALT PENEDÈS

A Vilafranca trobem una de les colles castelleres més importants de tot Catalunya: els Castellers de Vilafranca. Un cap de colla ens parlarà dels seus orígens, a finals del segle XVIII, en el Ball de Valencians; de la seva conversió en Castellers i de com han anat  prosperant gràcies a la rivalitat entre les diferents colles i les diferents poblacions. 

Ficha técnica
Dirigido por
Francesc López
Géneros
Viajes
Idiomas
Catalán