Punts de vista: Punts De Vista - 24/02/2019 | RTVE Play
Punts de vista  Punts De Vista - 24/02/2019

Punts De Vista - 24/02/2019

Disponible hasta 21-02-2222

24/02/2019 00:25:00
Recomendado para todos los públicos
Punts De Vista - 24/02/2019 Punts De Vista - 24/02/2019
Punts De Vista - 24/02/2019 00:25:00 24/02/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Arribem feliços al programa número 100 i per celebrar-ho, entrevistem al bailaor RAFAEL AMARGO, que sempre porta la festa –flamenca o no- dins seu i als seus espectacles plens de bon rotllo i energia. De cinema, una exposició que ens ha agradat molt, d’un dels nostres actors de referència, el nordamericà JEFF BRIDGES, protagonista de títols mítics dels germans Coen com “The big Lebowsky” o “Valor de Ley”. A banda d’actor, Bridges és també fotògraf i li agrada fer fotografies en els rodatges que participa. Així, es converteixen en documents fotogràfics, en una mena de “makings” amb instantànies d’autor, de les pel·lícules. Com ell ha escrit: “Fer fotos als rodatges mostra part de la màgia. Xafardejar des de darrera del teló és fascinant…”. De teatre, la MARGARET s’ha apropat aquesta setmana al Teatre Nacional de Catalunya per descobrir-nos l’obra dirigida per ORIOL BROGGI, “La bona persona de Sezuan”. Protagonitzada per JOAN CARRERAS, MÍRIAM ALAMANY, MERCÈ PONS, CLARA SEGURA i d’altres, “La bona persona de Sezuan” està basada en un texte clàssic del dramaturg Bertol Brecht. L’entrevista central del programa és al sempre enèrgic i vital RAFAEL AMARGO, ballarí i coreògraf que presenta fins el proper 3 de març al Teatre Apolo el seu nou espectacle: “Dionisio. La vid y mil noches”, tot una festa flamenca on no hi falta de res.
D’una ja llarga trajectòria, a Amargo l’hem entrevistat moltes vegades i sempre ens sorprèn per la seva vitalitat incansable, buscant noves fòrmules del flamenc i convertint-lo en una festa i en un gran espectacle. Com en les seves darreres produccions, la Companyia de Teatro y Danza de Rafael Amargo combina a “Dionisio” el flamenc amb el ballet clàssic i el ball més contemporani. L’espectacle ja s’ha vist a molts teatres d’Andalusia amb un bon èxit de públic. Del món dels llibres tenim l’entrevista amb ENRIC CALPENA, divulgador històric, que ens presenta el llibre “El dia que Barcelona va morir”, situat a la Barcelona del segle X, amb la devastadora ràtzia d’Almansur. De caràcter històric, la Lurdes ens apropa al món dels romans amb la sèrie de TVE titulada “Ingeniería romana”.
Filmada amb molts de mitjans i presentada al Museu d’Arqueologia de Barcelona, ens ho explica tot plegat el seu director, JOSÉ ANTONIO MUÑIZ.

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán