Punts de vista: Punts de vista - 16/03/2017 | RTVE Play
Punts de vista  Punts de vista - 16/03/2017

16/03/2017 00:24:59
Recomendado para todos los públicos
Punts de vista - 16/03/2017 Punts de vista - 16/03/2017
Punts de vista - 16/03/2017 00:24:59 16/03/2017
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquesta setmana començem el programa a la Fundació Antoni Tàpies, on hi ha una sorprenent exposició titulada “Diumenge”, formada per milers de postals ordenades per temes que empaperen totes les parets de la Fundació.

         També, les entradetes i l’entrevista llarga de la setmana que és a la músic i cantant MAIKA MAKOVSKI, l’hem gravat aprofitant els magnífics espais de la Fundació Tàpies.

         Ara en plena gira de presentació del seu darrer disc, “Chinook wind”, MAIKA MAKOVSKI compta amb una llarja trajectòria com a cantat i compositora, amb set discs editats. Nascuda a Mallorca, té arrels macedòniques i andaluses i a banda de treballar en l’àmbit musical, es mou en facilitat cap a d’altres arts: li agraden molt la fotografia i la pintura i sovint són de la seva creació les il·lustracions i fotos que apareixen als seus discs.  “Chinook Wind”, el seu darrer àlbum, el va presentar la passada tardor ha estat molt lloat per la crítica especialitzada. A nosaltres, també ens agrada molt i ens resulten molt suggerents les seves cançons d’aires intimistes, que toquen temes com el desamor o la incertesa de formar part de l’Europa convulsa d’ara mateix.

         De cinema, el reportatge de la setmana és una tria de tres pel·lícules de la més aviat trista cartellera cinematogràfica post-Oscar. “La bella y la bestia” és el nou musical produït per Disney que sembla vol triomfar a la cartellera després de l’èxit popular, que tot i quedar-se amb un pam de nas i sense Oscar, ha aconseguit la “cursilàndia” de “La la land”. “El bar” és el nou desgavell de ritme salvatge dirigit per un sempre enèrgic Àlex de la Iglesia i que en breu inaugurarà una nova edició del Festival de Cinema de Màlaga.  I també, avançem el trailer de “Dunkerque”, una de les pel·lícules més esperades d’enguany, la incursió d’un dels grans mestres del cinema actual, Christopher Nolan, en els terrenys del cinema bèl·lic.

         Del món del dibuix i la il·lustració, en Jordi Vila i Guillamet i un equip de càmeres han visitat l’estudi de la JOANA SANTAMANS, que ha publicat recentment una meravella de bestiari il·lustrat: “Vida”. Molt activa a les xarxes socials com l’Instagram, on penja dia a dia els seus dibuixos, Santamans fa a “Vida” un repàs a moltes de les espècies del regne animal, amb il·lustracions plenes de delicadesa i sentiment.

         I finalment, de fotografia, descobrim la mirada única del fotògraf escocès IAN SANDERSON, que treballa amb fotografies d’or i plata, creades treballant amb tècniques d’impressió del segle XIX. La Margaret Rius ha visitat el seu estudi que té a l’Empordà, al poblet de Sant Martí Vell. Les originals fotografies plenes de bellesa i sensualitat de Ian Sanderson les podeu veure exposades a Barcelona, a la Galeria Lo Spazio, del carrer Balmes.

 

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán