Punts de vista: Punts de vista - 15/12/2016 | RTVE Play
Punts de vista  Punts de vista - 15/12/2016

15/12/2016 00:27:42
Recomendado para todos los públicos
Punts de vista - 15/12/2016 Punts de vista - 15/12/2016
Punts de vista - 15/12/2016 00:27:42 15/12/2016
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

L’entrevista central i llarga del “Punts de vista” d’aquesta setmana és a l’escriptor CARLOS RUIZ ZAFÓN, que ha publicat recentment “El laberint dels esperits”, un nou volum de 925 pàgines que farà segurament les delícies dels seus seguidors, que són legió, ja que és un dels escriptors més llegits en llengua castellana, un autèntic fenòmen editorial. Les piles del seu llibre amuntegades a les llibreries fan fins i tot, mitja por.

L’entrevista amb ZAFÓN l’hem enregistrada a la magnífica Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra, a la Ciutadella, en el que era l’antic Dipòsit d’Aigües de la ciutat de Barcelona. Realitzada per Pepa Pérez, Zafón i Montse Elias parlen de l’univers literari de l’escriptor, de la seva passió pels llibres i per John le Carré, i també, sobre d’altres aspectes més amagats i personals del xerraire incansable que és Carlos Ruiz Zafón.

De cinema, s’acosten festes i res millor que una tria de recomanacions per descobrir les bones pel·lícules que s’estrenaran per Nadal i Reis. En recomanem tres: 1. “Comanchería”, un trhiller trepidant i ben narrat, essència del cinema independent nord-americà:sens dubte una de les millors pel·lícules d’aquest 2016 que ja s’acaba. 2. “Silencio”, de Martin Scorsese, un drama històric situat al japó del segle XVII. 3. ¡Canta¡, la pel·lícula d’animació per a tota la família que no pot faltar en aquestes diades festives.

De teatre, la Margaret Rius ens ha preparat un reportatge sobre “La treva”, una de les millors obres de teatre que es representen a Barcelona ara mateix, a la Sala Villarroel. Segons un text colpidor i magnífic de DONALD MARGULIES, “La treva” la dirigeix JULIO MANRIQUE, i compta amb quatre interpretacions plenes de força i bon estar: CLARA SEGURA, DAVID SELVAS, RAMON MADAULA i MIMA RIERA.

També, d’òpera en Salva Rich ha filmat al Gran Teatre del Liceu “Elektra”, la famosa darrera producció del cineasta i dramaturg francès mort el 2013, PATRICE CHEREAU. Amb música de RICHARD STRAUSS, l’òpera compta amb JOSEP PONS, com a director musical i amb VINCENT HUGUET, com a director d’escena.

I finalment, de música, ens agrada molt el projecte que us proposem aquesta setmana: “Cantut”, un cançoner i també un festival que fa sobreviure i recuperar les cançons dels nostres avis. El festival es va celebrar fa uns dies a Cassà de la Selva, al Gironès i hi van assistir i actuar, entre molts d’altres, els músics BELDA i SANJOSEX, que també ens han gravat en exclusiva per “Punts de vista”, l’acústic de final de programa.

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán