Punts de vista: Punts de vista - 09/03/2017 | RTVE Play
Punts de vista  Punts de vista - 09/03/2017

09/03/2017 00:25:15
Recomendado para todos los públicos
Punts de vista - 09/03/2017 Punts de vista - 09/03/2017
Punts de vista - 09/03/2017 00:25:15 09/03/2017
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquesta setmana a “Punts de vista” us descobrim el magnífic Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, un espai únic i que des de fa un temps és obert a visites turístiques. Obra de l’arquitecte LLUÍS DOMÈNECH I MONTANER, el Recinte Modernista de Sant Pau és una de les institucions sanitàries més antigues d’Europa. En aquest indret, el director de cinema AGUSTÍ VILLARONGA hi ha filmat algunes de les seqüències de la seva nova pel•lícula, “Incerta glòria”. Per això, nosaltres també hem citat al director aquí, per enregistrar amb ell l’entrevista llarga del programa. També, la Montse Elias hi ha gravat les entradetes i a més, tenim un breu clip sobre aquest lloc únic, clau del modernisme civil català.


AGUSTÍ  VILLARONGA estrenarà la impactant i magnífica pel•lícula “Incerta glòria” el proper 17 de març i serà sense cap mena de dubte una de les grans produccions que podeu veure enguany. Ja hem tingut la sort de veure-la i pensem, ens agrada més que la popular “Pa negre”, un dels films anteriors del director. Torbadora com “El mar”, un altra film intens de Villaronga, “Incerta glòria” trepitja els indrets del Front d’Aragó durant la guerra del 36 espanyola, però més que una pel•lícula sobre la guerra, tracta en realitat de les passions humanes i de la mort. No us la perdeu.

De música, aquesta setmana en Jordi Vila i Guillamet ha entrevistat a la vora del mar a la compositora i pianista CLARA PEYA, que ha presentat un nou disc, titulat “Oceanes”. Ara en gira de concerts per tot Catalunya, Clara Peya és molt activa i multidisciplinar i també participa ara mateix al Teatre Lliure posant música en directe a l’obra que interpreta Ariadna Gil, una versió de “Jane Austen”.

De teatre, la Margaret Rius ha entrevistat al dramaturg i director SERGI BELBEL, que ha estrenat a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya l’obra “La senyora Florentina i el seu amor Homer”, segons un texte escrit per Mercè Rodoreda.

I finalment, de literatura, en Salva Rich es va apropar a L’Empordà, prop de la Bisbal, per enregistrar una entrevista a l’escriptora IMMA TUBELLA, que ha publicat la novel•la “Un secret a l’Empordà”. És una història basada en un fet real: la desaparició d’unes joies en l’accident d’un luxós Rolls-Royce que corria per la carretera d’Albons a Viladamat l’agost de 1935.

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán