Punts de vista: Punts de vista - 30/03/2017 | RTVE Play
Punts de vista  Punts de vista - 30/03/2017

30/03/2017 00:24:48
Recomendado para todos los públicos
Punts de vista - 30/03/2017 Punts de vista - 30/03/2017
Punts de vista - 30/03/2017 00:24:48 30/03/2017
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

~~Aquesta setmana comencem el “Punts de Vista” a la nova i flamant seu de la Fundació Foto Colectania, situada ara al Barri del Born, al Passeig Picasso. Després de quinze anys d’activitats, Foto Colectania és ja un referent a Barcelona del món de la fotografia i la nova seu del Born compta amb més espai expositiu, visibilitat més gran, una sala audiovisual i una preciosa biblioteca. El local té també la seva vessant històrica, ja que és un establiment centenari abans dedicat a la fabricació de productes eqüestres.
Nosaltres hem entrevistar al director de Foto Colectania, PEPE FONT DE MORA, que ens parla de la nova seu i també de la mostra inaugural, “Fenomen Fotollibre”. En relació, la cita de la setmana és d’un dels grans mestres de la fotografia presents a l’exposició, el francès Henri Cartier-Bresson, i diu així:

“Les fotografies, amb només un instant,
poden atrapar l’eternitat”


L’entrevista llarga de la setmana, feta per la Montse Elias i la Pepa Pérez és a Shuarma, cantant i líder del grup de rock indie “Los elefantes”. El divendres 31 de març tenen el recital a la Sala Barts de presentació del seu darrer treball, un àlbum titulat “Nueve canciones de amor y una de esperanza”. Són tot un seguit de temes fidels al seu estil, amb algunes propostes sorprenents com ara una versió d’un tema de José Luis Perales, aquell mític “Te quiero”. “Elefantes”, per interpretar aquest tema compten amb la col•laboració de “Sidonie” i de “Love of Lesbian”, tots plegats cantant amb passió aquest tema enganxòs de Perales.


De l’àmbit literari, en Salva Rich ha entrevistat a l’escriptora italiana de Ferrara DARIA BIGNARDI, que ha presentat a Barcelona la seva darrera novel•la, titulada “El amor que te mereces”. Molt coneguda i popular a Itàlia, Bignardi és també presentadora de la televisió pública italiana, la RAI, d’un programa de llibres i cultura, “Le invasione barbariche”.


De la cartellera teatral, la Margaret Rius ha triat explicar-nos els entrellats de “Vides privades”, la nova obra que es representa al Teatre Borràs, amb direcció de DAVID SELVAS I NORBERT MARTÍNEZ. Comèdia sobre l’amor i els seus embolics, els protagonistes són el mateix David Selvas en companyia de MIMA RIERA, MARTA MARCO i JAVIER BELTRÁN.


I finalment, en relació a la música clàssica, un equip de “Punts de Vista” es va escapar a l’Empordà, a Port de la Selva, per descobrir una de les passions del director de la Banda Municipal de Barcelona, SALVADOR BROTONS: les garoines. Brotons és considerat un dels grans compositors i directors d’orquestra actuals i té també un segell musical: “Brotons & Mercadal Edicions Musicals”.

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán