www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • "Simon Boccanegra"

Òpera oberta - "Simon Boccanegra"

12 ag. 2011

 "Òpera oberta" presenta l'òpera "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi, amb llibret de Francesco Maria Piave i Giuseppe Montanelli, sobre el drama homònim de l'escriptor romàntic espanyol Antonio García Gutiérrez. 

"Simon Boccanegra" és una de les obres més incompreses del compositor. Es va estrenar al Teatre de La Fenice de Venècia el 12 de març de 1857 i va resultar un fracàs absolut. Però el 1880 Verdi va revisar la partitura amb la col¿laboració d'Arrigo Boito, i la nova versió es va estrenar el 24 de març de 1881 a l'Scala de Milà amb gran èxit.

L'òpera recorre un drama històric amb el personatge de Simon Boccanegra, un corsari genovès que aconsegueix una elevada posició. Boccanegra, primer dux de Gènova, va mantenir el poder de Gènova al litoral però no va aconseguir pacificar la ciutat perquè mai va ser acceptat pels patricis genovesos, que el van enviar a l'exili. Dotze anys més tard Boccanegra aconsegueix tornar a ser dux fins a la seva mort, enverinat pels seus enemics. A més, la trama es complica amb un amor prohibit i una filla raptada.

La temàtica de l'obra és el dilema entre el poder i l'amor. Verdi, de la mateixa manera que García Gutiérrez en la seva obra, desenvolupa en el drama els valors de l'amor com a impuls vital, l'honor i la lleialtat.

veure més sobre "Òpera oberta - "Simon Boccanegra"" veure menys sobre "Òpera oberta - "Simon Boccanegra""

Els últims 13 programes de Òpera oberta

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios