Òpera oberta  -  "Simon Boccanegra"
Òpera oberta  "Simon Boccanegra"

"Òpera oberta" presenta l'òpera "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi,  amb llibret de Francesco Maria Piave i Giuseppe Montanelli,  sobre el drama...

12/08/2011 00:21:09
Recomendado para todos los públicos
"Simon Boccanegra" "Simon Boccanegra"
"Simon Boccanegra" 00:21:09 12/08/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

 "Òpera oberta" presenta l'òpera "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi,  amb llibret de Francesco Maria Piave i Giuseppe Montanelli,  sobre el drama homònim de l'escriptor romàntic espanyol Antonio García Gutiérrez. 

"Simon Boccanegra" és una de les obres més incompreses del compositor. Es va estrenar al Teatre de La Fenice de Venècia el 12 de març de 1857 i va resultar un fracàs absolut. Però el 1880 Verdi va revisar la partitura amb la col¿laboració d'Arrigo Boito, i la nova versió es va estrenar el 24 de març de 1881 a l'Scala de Milà amb gran èxit.

L'òpera recorre un drama històric amb el personatge de Simon Boccanegra, un corsari genovès que aconsegueix una elevada posició. Boccanegra, primer dux de Gènova, va mantenir el poder de Gènova al litoral però no va aconseguir pacificar la ciutat perquè mai va ser acceptat pels patricis genovesos, que el van enviar a l'exili. Dotze anys més tard Boccanegra aconsegueix tornar a ser dux fins a la seva mort, enverinat pels seus enemics. A més, la trama es complica amb un amor prohibit i una filla raptada.

La temàtica de l'obra és el dilema entre el poder i l'amor. Verdi, de la mateixa manera que García Gutiérrez en la seva obra, desenvolupa en el drama els valors de l'amor com a impuls vital, l'honor i la lleialtat.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Música
Idiomas
Catalán