www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Òpera oberta: - "Mort a Venècia" de Benjamin Britten

19 ag. 2011

"Òpera Oberta" presenta l'òpera "Mort a Venècia" composta pel compositor anglès Benjamin Britten. El llibret escrit per Myfanwy Piper és una adaptació de la novel·la homònima del dramaturg i novel·lista Thomas Mann. L'estrena va tenir lloc a Snape Maltings el 16 de juny de 1973, durant el Festival d'Aldeburgh.

"Mort a Venècia" és l'última òpera de Benjamin Britten, la va escriure pocs anys abans de morir d'una cardiopatia, és una de les seves composicions més madures i interessants.

La trama de l'ópera es desenvolupa al començament del segle XX a la ciutat dels canals. Descriu el viatge d'un escriptor madur, Gustav von Aschenbach, que intenta recuperar la inspiració a Venècia, on s'enamora d'un jove polonès. Malgrat l'amenaça d'una epidèmia de còlera, opta per no abandonar la ciutat italiana, la qual cosa el condueix a una lenta autodestrucció que posa fi a la seva vida. L'òpera explica la lluita interna de l'escriptor entre la bellesa i la passió.

veure més sobre "Òpera oberta: - "Mort a Venècia" de Benjamin Britten" veure menys sobre "Òpera oberta: - "Mort a Venècia" de Benjamin Britten"

Els últims 13 programes de Òpera oberta

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios