Òpera oberta: -  "Mort a Venècia" de Benjamin Britten
Òpera oberta  "Mort a Venècia"

"Òpera Oberta" presenta l'òpera "Mort a Venècia" composta pel compositor anglès Benjamin Britten. El llibret escrit per Myfanwy Piper és una...

19/08/2011 00:20:53
Recomendado para todos los públicos
"Mort a Venècia" "Mort a Venècia"
"Mort a Venècia" 00:20:53 19/08/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

"Òpera Oberta" presenta l'òpera "Mort a Venècia" composta pel compositor anglès Benjamin Britten. El llibret escrit per Myfanwy Piper és una adaptació de la novel·la homònima del dramaturg i novel·lista Thomas Mann. L'estrena va tenir lloc a Snape Maltings el 16 de juny de 1973, durant el Festival d'Aldeburgh.

"Mort a Venècia" és l'última òpera de Benjamin Britten, la va escriure pocs anys abans de morir d'una cardiopatia, és una de les seves composicions més madures i interessants.

La trama de l'ópera es desenvolupa al començament del segle XX a la ciutat dels canals. Descriu el viatge d'un escriptor madur, Gustav von Aschenbach, que intenta recuperar la inspiració a Venècia, on s'enamora d'un jove polonès. Malgrat l'amenaça d'una epidèmia de còlera, opta per no abandonar la ciutat italiana, la qual cosa el condueix a una lenta autodestrucció que posa fi a la seva vida. L'òpera explica la lluita interna de l'escriptor entre la bellesa i la passió.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Música
Idiomas
Catalán