Òpera oberta - "Il Trovatore" de Verdi
Òpera oberta  Òpera oberta - "Il Trovatore" de Verdi

"Il Trovatore", juntament amb "Rigoletto" i "La Traviata", integra la coneguda trilogia popular de Giuseppe Verdi, que fou la consagració...

16/09/2011 00:21:47
Recomendado para todos los públicos
Òpera oberta - "Il Trovatore" de Verdi Òpera oberta - "Il Trovatore" de Verdi
Òpera oberta - "Il Trovatore" de Verdi 00:21:47 16/09/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

"Il Trovatore", juntament amb "Rigoletto" i "La Traviata", integra la coneguda trilogia popular de Giuseppe Verdi, que fou la consagració definitiva de l'autor. Estrenada al Teatro Apollo de Roma l'any 1853 amb gran èxit, l'òpera inclou alguns dels temes predilectes de Verdi: les relacions entre pares i fills, la venjança i una successió apassionada de recerques, de jocs d'identitats, de vincles ocults i de passions molt intenses.

L'eix central de l'obra és l'enfrontament entre Manrico, el trobador, i el comte de Luna, per l'amor d'una dama de la cort, Leonora. Un drama en quatre actes ambientat a Saragossa i a Castelló al començament del segle XV.

L'òpera es basa en l'obra teatral "El trovador", escrita l'any 1836 pel gadità Antonio García Gutiérrez. El 1851 Verdi encarrega al seu col¿laborador habitual, Salvatore Cammarano, la redacció del llibret sobre aquest drama espanyol. Cammarano treballa en l'adaptació, però mor poc abans d'enllestir-la, i és Emanuelle Bardare qui l'acaba.

En aquesta òpera el paper de l'orquestra adquireix una presència capital i augmenta la importància del cor.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Música
Idiomas
Catalán