Arxiu TVE Catalunya - Oficis que es perden - Figurista i pessebrista
Oficis que es perden  Figurista i pessebrista

Francesc Bertran ens explica l'ofici de pessebrista: amb un a guillotina talla tires de llautó, el material amb que fa els pessebres, sobretot els...

18/07/2005 00:23:06
Recomendado para todos los públicos
Figurista i pessebrista Figurista i pessebrista
Figurista i pessebrista 00:23:06 18/07/2005
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Francesc Bertran ens explica l'ofici de pessebrista: amb un a guillotina talla tires de llautó, el material amb que fa els pessebres, sobretot els arbres i les plantes. Davant nostre fa una palmera. I ens ensenya també com funciona una premsa mecànica que va fabricar el seu avi, vells models i encunys. La seva filla fa figuretes de fang amb un motlle, les puleix i les pinta.

Marçal Casanova fa un pessebre davant la càmera i ens explica la raó d'haver escollit aquesta activitat de fer pessebres per al Nadal. Potser per ell més que un  ofici és una gran afició, però ben difícil de dur a terme sobretot en disenyar i crear tot un diorama, amb tots els detalls del portal i el conjunt del pessebre, amb les figures tradicionals catalanes i amb gran realisme.

El progrés i les tècniques modernes condemnen a desaparèixer els treballs artesans. Però tot i això, en queden que s'estimen la seva feina, per ofici o professió, els veritables artesans. Aquesta sèrie es emetre el 2005. La va realitzar Juanma Rúbies Cotes, amb producció de Joan Cruells, narració d'Óscar Sanchez Barón i composició de Jordi Nico. La corrdinació i el guió van estar a càrrec d'Àngela Lara.

Ficha técnica
Dirigido por
Juanma Rúbies
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán