Noms Propis | L'advocada Maria Eugènia Gay
Noms propis  L'advocada Maria Eugènia Gay

Vídeo de Noms Propis amb l'entrevista a l'advocada Maria Eugènia Gay

Disponible hasta 21-02-2222

09/04/2019 00:25:15
Recomendado para todos los públicos
L'advocada Maria Eugènia Gay L'advocada Maria Eugènia Gay
L'advocada Maria Eugènia Gay 00:25:15 09/04/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Maria Eugènia Gay visita Noms propis.L'advocada, especialista en dret processal civil, és degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona des de fa dos anys, la segona dona que ostenta el càrrec

Parla amb Anna Cler de la necessitat de paritat en l'àmbit del Dret, posant com a exemple la seva junta de govern: "No concebia la meva participació de cara a presentar-me a unes eleccions si no era amb una junta paritària. Estic a favor de les quotes d'una manera temporal. Són molt importants per posicionar a les dones en llocs de responsabilitat. Si nosaltres no liderem aquestes institucions o no ostentem les responsabilitats, mai es podran canviar les coses. Les institucions hem de ser responsables i promoure aquest canvi".

Al llarg de l'entrevista, Gay defensa que la conciliació familiar és possible: "Jo tinc quatre fills i, malgrat ser una situació dura, es pot arribar a compaginar. Cal dedicació, compromís amb la professió, tenir una persona al costat i saber gestionar l'estrès, que també és un dels secrets de les mares treballadores. La professió d'advocada no et dona molt de marge per plantejar-te si pots o no tenir fills. Els has de tenir quan tu creus que els has de tenir perquè el moment com a tal no existeix. Per la seva banda, els fills han d'entendre que la seva mare està dedicant-se a un servei que és públic, i això implica renunciar a la vida familiar en moltes ocasions. Els pares, els homes, han de tenir la sensibilitat suficient com per a corresponsabilitzar-se d'aquesta tasca".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán