Noms propis: Pere Gascón | RTVE Play
Noms propis  Pere Gascón

Noms propis - L'oncòleg Pere Gascón

Disponible hasta 21-02-2222

29/05/2018 00:28:41
Recomendado para todos los públicos
Pere Gascón Pere Gascón
Pere Gascón 00:28:41 29/05/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

L’oncòleg Pere Gascón visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l’Anna Cler amb qui parlarà sobre les seves investigacions oncològiques, com ha de ser la relació que els metges han de tenir amb els seus pacients quan han de transmetre un diagnòstic, la influència que té l'estrès en el desenvolupament del càncer i els beneficis del que ell anomena la medicina integrativa.

“Hem avançat moltíssim en els tractaments de suport en malalts diagnosticats amb càncer, en antibiòtics, en detectar la malaltia abans que fa uns anys i tot això ha contribuït a que la gent visqui més anys, malgrat que indubtablement hi ha persones que es moren, però tenim grans supervivents i això és molt important. En l’àmbit de l’Oncologia ten molt por de dir “curació”, però, per exemple, hem fet grans progressos en el càncer de mama”.

L’oncòleg Pere Gascón va néixer a Barcelona fa 67 anys i durant 25 ha treballat en els hospitals nord-americans de referència en investigació oncològica i al 1995 va ser escollit ‘Metge de l’Any’, a l’estat de New Jersey, per l’American College of Physicians. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat i també ha exercit la docència en diverses universitats catalanes i nord-americanes.

La seva formació com a biòleg cel·lular l’ha portat a investigar la contribució dels neuropèptids en el procés cancerós i el seu paper en la regulació hematopoiètica. En l’àmbit clínic els seus interessos se centren en el càncer de mama, colon, melanoma i en els tractaments de suport. Com a immunòleg tumoral ha investigat el microambient que envolta al tumor, els limfòcits i els macròfags, principalment, amb la finalitat d’atacar el càncer.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán