Noms propis: Jose Antonio Marina | RTVE Play
Noms propis  Jose Antonio Marina

10/01/2017 00:27:35
Recomendado para todos los públicos
Jose Antonio Marina Jose Antonio Marina
Jose Antonio Marina 00:27:35 10/01/2017
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

José Antonio Marina de petit volia ser ballarí però la filosofia el va atrapar tant com la docència i avui el seu nom és una referència en el món de l'educació. Segons Marina,"no hem nascut per estar còmodes sinó per ser feliços" i "la felicitat és poder unificar els tres grans desitjos que tenen els éssers humans: estar còmodes, és a dir, passar-ho bé, mantenir unes relacions afectives satisfactòries i sentir que progressem en alguna cosa".

Al 2009 va crear la "Universidad de Padres", un projecte online que ofereix eines i assessorament als pares per educar els seus fills. Tot i que va començar a escriure tard, ha publicat desenes de llibres sobre pensament, investigació de la intel·ligència i pedagogia. En l'últim, "Tratado de filosofía zoom", proposa observar el funcionament de les petites coses per arribar a entendre les qüestions més transcendentals. Precisament, amb Montse Busquets parla sobre què és la filosofia zoom, perquè es va interessar per l'educació i sobre la intel·ligència i la importància de la capacitat d'aprendre.

A més, explica que un dels grans salts de la humanitat és que som capaços d'educar a les nostres cries, som l'única espècie que educa a les seves cries i li transmet tota la cultura. I destaca que "l'educació és la gran generadora de talent". També parla a "Noms Propis" dels adolescents i com s'ha comprovat que dels 13 als 18 anys el cervell es redissenya per complert.

Per acabar, Marina desvetlla quin és el seu somni "que tothom fos capaç de desenvolupar i convertir la seva intel·ligència en talent: en talent per la felicitat però també en talent per la bona convivència".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán