Noms propis: Jaume Balagueró | RTVE Play
Noms propis  Jaume Balagueró

Noms Propis - Jaume Balagueró

Disponible hasta 21-02-2222

14/11/2017 00:24:34
Recomendado para todos los públicos
Jaume Balagueró Jaume Balagueró
Jaume Balagueró 00:24:34 14/11/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquesta setmana a 'Noms propis', la directora i presentadora del programa Montse Busquets parla amb el cineasta Jaume Balagueró.

"Els monstres actuals són el terrorisme, les malalties o la mateixa natura. Això és el que ens fa por avui dia". Diuen els qui el coneixen a Jaume Balagueró que és amable i tímid, però de qui val més no refiar-se... en el bon sentit. Perquè veure una pel·lícula seva és córrer el risc de que aquella nit els malsons no ens deixin dormir. Ell, en canvi, diu que resa perquè un dia li passi alguna cosa sobrenatural, com a "Musa", el film que acaba d'estrenar. Però mentre això li arriba, segueix gaudint de fer por a les sales i riure a la vida. Aquesta setmana, a "Noms Propis", Montse Busquets parla amb el director de cinema Jaume Balagueró.

Nascut a Lleida el 1968, sempre l'han apassionat els còmics, els fanzines i el cinema. Recorda amb nostàlgia el ritual de rastrejar pel·lícules exòtiques als videoclubs. Va estudiar periodisme per entrar en contacte amb el món de l'audiovisual i va presentar programes de ràdio abans de debutar al Festival de Sitges amb el curtmetratge "Alicia".

Jaume Balagueró és el creador de clàssics de terror com "Los sin nombre", "Darkness", "Frágiles" i "Mientras Duermes". També ha dirigit de tres de les quatre entregues de la saga "REC". El seu últim film, "Musa", és un thriller sobrenatural amb tints de poesia basat en la novel·la "La dama número 13" de José Carlos Somoza. En ell, les muses són cruels i venjatives.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán