Guille Milkyway | Noms Propis - RTVE.es
Noms propis  Guille Milkyway

A Noms Propis conversem amb Guille Milkyway, cantant, DJ, productor musical i creador del projecte La casa azul, sobre el seu darrer àlbum La gran...

Disponible hasta 21-02-2222

30/07/2019 00:25:00
Recomendado para todos los públicos
Guille Milkyway Guille Milkyway
Guille Milkyway 00:25:00 30/07/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Guille Milkyway va néixer a Sant Cugat del Vallès fa 45 anys. Apassionat de la música des de ben jove, al 1997 va fundar i liderar La Casa Azul, una banda d'electropop i música indie pop de la que ha recordat que "va néixer perquè vaig decidir crear un grup de mentida, però tot fet des de l'amor, com a homenatge i sense ànim d'enganyar a ningú. Després, cada cop era més complicat, a les entrevistes tothom em preguntava per això. Era insostenible. Va haver un moment en què coexistíem el grup fals i el jo de veritat. A finals de 2007 el vam acabar matant en un videoclip on veníem com androides i moríem. Quan vaig escriure la cançó La revolución sexual, en cap moment vaig pensar que La Casa Azul podia ser un projecte vital tan important com ha estat".

Al llarg de la seva carrera també ha editat dos EP com a Milkyway i ha fet tasques de producció i composició per a diverses bandes i artistes, i ha arribat a guanyar un premi Goya en la categoria a millor cançó original per l'obra Yo, también. Enguany, ha editat un nou disc titulat La gran esfera, després de diversos anys sense publicar-ne cap. Milkyway és un personatge creat per Guillem Vilella perquè "em serveix de protecció perquè jo sempre he estat molt introvertit. Vaig crear-me un entorn de fantasia i una mica fictici al voltant que protegís el meu jo real. Però, amb el pas del anys, això va ser l'excusa per acabar sortint i mostrar-me d'una forma natural perquè jo era una mentida. Te'n adones que no cal. Aquesta és una idea que ens hem fet nosaltres, que un artista ha de ser un artista total, que té un control de l'escena, que és un charm. I això no és així, hi ha artistes de tot tipus".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán