Moments - La història de les nostres Galeries d'Art
Moments  La història de les nostres Galeries d'Art

Està documentat que la primera sala va obrir a finals del segle XIX i al carrer de Petritxol de la ciutat de Barcelona. Aquest carrer de la part...

01/03/2015 00:11:29
La història de les nostres Galeries d'Art La història de les nostres Galeries d'Art
La història de les nostres Galeries d'Art 00:11:29 01/03/2015
Sinopsis

Està documentat que la primera sala va obrir a finals del segle XIX i al carrer de Petritxol de la ciutat de Barcelona. Aquest carrer de la part més antiga de la ciutat era on s’hi havien establert els artesans que feien els marcs per als quadres que podien adquirir les famílies benestants de l’època. I precisament va ser al 1877 que una d’aquestes botigues, la del senyor Parés, va combinar aquesta activitat amb la de penjar obres a les parets de la sala. Aquesta va ser la primera galeria d’art que hi va haver a Espanya. Segons imatges de l’època que podem apreciar en aquest programa,  s’hi arribaven a fer cues davant de la Sala i en especial en les primeres exposicions dels pintors Ramon Casas, Santiago Russinyol i l’escultor Clarassó.                                                 

El programa avança en el temps i compta amb una imatges de 1926 que recullen  la tertúlia de l’Hotel Colón on diversos personatges, entre 1920 i 1930, es reunien amb Lluis Plandiuria, un dels col•leccionistes d’art més important d’aquell temps.  Anys més tard l’activitat es desplaçaria cap al carrer Consell de Cent, on les galeries d’art ocupaven la majoria de baixos del edificis del sector entre Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia. En aquest capítol de Moments és la historiadora Sílvia Burjachs la que ens porta per la geografia d’aquestes sales i en Joan Anton Maragall, al capdavant de la Sala Parés, qui explica el passat i el present d’aquesta galeria d’art històrica. El presentador i director, Raül Díaz, presenta aquest reportatge de Rosa Masip des del carrer de Patritxol de Barcelona.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán