Moments - "Revetlla de Sant Joan"
Moments  "Revetlla de Sant Joan"

La revetlla coincideix amb el solstici d’estiu i sens dubte el foc n’és el gran protagonista. Però també ho són el sol, l’aigua, les bruixes i les...

24/06/2014 00:29:49
"Revetlla de Sant Joan" "Revetlla de Sant Joan"
"Revetlla de Sant Joan" 00:29:49 24/06/2014
Sinopsis

La revetlla coincideix amb el solstici d’estiu i sens dubte el foc n’és el gran protagonista. Però també ho són el sol, l’aigua, les bruixes i les herbes remeieres. A la nit més curta de l’any no hi pot faltar una mica de coca, cava i música per ballar fins la matinada. Però la veritable banda sonora de la celebració són els petards i coets que en cap moment deixen de sonar. 

El programa entrevista l’antropòleg Josep Fornés, tot un expert de les costums i tradicions de la nit de Sant Joan. També ens acompanya Manel Joseph, cantant de l’orquestra Plateria que ens explica les seves vivències d’anys i anys cantant per la revetlla.  I  Mario Igual, responsable de “Pirotècnia Igual”, una de les empreses del sector més importants del país. Amb ell veurem imatges de petards i castells de focs de tots els temps. 

Per presentar el programa, Raül Díaz ha anat a la plaça del Raspall del barri de Gràcia de Barcelona, al Masnou i a Canyelles on Pirotècnia Igual hi te la fàbrica. 

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán