Moments - Literatura catalana
Moments  Literatura catalana

El programa “Moments” d’aquesta setmana, aprofitant la proximitat de la diada de Sant Jordi, ret homenatge a les lletres catalanes tot fent un cop...

19/04/2015 00:12:01
Literatura catalana Literatura catalana
Literatura catalana 00:12:01 19/04/2015
Sinopsis

El programa “Moments” d’aquesta setmana, aprofitant la proximitat de la diada de Sant Jordi, ret homenatge a les lletres catalanes tot fent un cop d’ull pels principals protagonistes de la Literatura de tots els segles.  Des de “Tirant Lo Blanc” fins a Benet i Jornet. Aquest capítol començarà pel que es considera “la música de la literatura” que és la poesia. Els arxius ens faran viatjar per recitals musicats d’Ausias March, Salvat Papasseït o Salvador Espriu. 

Les entrevistes tant de Muriel Casals,  presidenta d’Omnium Cultural, com dels professor de la Universitat Pompeu Fabra, Enric Gallen,  faran un repàs per la prosa i el teatre a Catalunya.  Destaca el material recuperat dels anys 70 de Josep Plà amb Carles Sentís o de Mercè Rodoreda amb Joaquin Soler Serrano.  El professor Gallen remarca com tant la Rodoreda com la Catarina Albert, Víctor Català,  van ser  dones originals i ambicioses. 

Aquest petit document és un resum d’un dels treballs de Carmina Roig per al programa Moments. El director del programa, Raül Díaz Guillén,  visita la biblioteca Francesca Bonnemaison per fer les presentacions. Moments és un programa realitzat per Jordi Renú i produït per Amalia León.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán