Moments - L'essència marinera de Barcelona
Moments  L'essència marinera de Barcelona

Aquesta setmana "Moments" ens trasllada a la façana marítima de Barcelona. La professora d'urbanisme de la UdG, Nadia Fava, ens recordarà els...

23/03/2012 00:27:53
L'essència marinera de Barcelona L'essència marinera de Barcelona
L'essència marinera de Barcelona 00:27:53 23/03/2012
Sinopsis

Aquesta setmana "Moments" ens trasllada a la façana marítima de Barcelona.

La professora d'urbanisme de la UdG, Nadia Fava, ens recordarà els orígens del port de Barcelona i del barri de la Barceloneta. També reviurem com van ser les primeres travessies que es feien nedant fins al port de la mà de la historiadora Mª Jesús Vidal.

Aprofitarem per reviure la vaga d'estibadors que va tenir lloc al port l'any 1980. Miquel Vicente i Josep Puig, dos ex treballadors que van protagonitzar aquesta aturada, ens ajudaran a recordar aquest moment viscut amb gran intensitat pels treballadors portuaris.

De la mà d'Antoni Miquel "Leslie" recordarem diferents vivències del barri de la Barceloneta. El component de los Sírex ens parlarà dels "chiringuitos" i de la seva relació amb el barri. Amb Sebastián Huguet i Vicent Monsonís, dos veïns del barri i també ex treballadors del port, parlarem sobre el futur que li espera a aquesta zona del litoral de Barcelona.

Finalment, ens acostarem al restaurant La Cova Fumada on Magí Solé ens parlarà de la típica tapa del barri, la bomba. Per acabar, farem un breu recorregut en golondrina acompanyats per Manuel Roca, el gerent d'aquests mítics vaixells.

D'aquesta manera, "Moments" ens portarà a l'essència marinera de Barcelona.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán