Moments - "Les Arenes"
Moments  "Les Arenes"

Un dels temes polèmics aquests darrers anys ha estat la remodelació de la plaça de toros de Les Arenes. Reconvertir l'edifici en un centre comercial...

16/03/2014 00:11:46
"Les Arenes" "Les Arenes"
"Les Arenes" 00:11:46 16/03/2014
Sinopsis

Un dels temes polèmics aquests darrers anys ha estat la remodelació de la plaça de toros de Les Arenes. Reconvertir l'edifici en un centre comercial i la llei de la Generalitat prohibint les "corridas" són dos fets que han posat punt i final a una plaça històrica, de la que Moments en descobrirà algunes dades.

De primer i, segons explica la professora d'Història de l'Art de la Universitat Internacional de Catalunya, Judith Urbano, l'edifici de Les Arenes va ser dissenyat per l'arquitecte August Font, el mateix que, entre d'altres obres, va fer la remodelació de la façana de la catedral. Les fotos d'arxiu revelen com el Dia de Sant Pere del 1900 més de 20.000 persones van anar a la inauguració de la Plaça de Les Arenes, que finalment s'havia construït a la Plaça d'Espanya. El seu emplaçament respon a què, d'una banda, al 1891, s'hi havia obert l'escorxador central de Barcelona, i de l'altra, es pretenïa crear un nexe entre els barris de Sants i Barcelona. La Plaça d'Espanya va ser la segona opció atès que, segons documenten plànols i escrits, el primer emplaçament en què s'havia pensat era a l'esquerra de l'Eixample i al costat de la Diagonal.

L'exit de públic i el nivell de les "corridas" a Les Arenes es pot observar a través de les imatges antigues que, a partir dels anys 50, segueix escrupulosament la revista NODO. Però també s'ha de destacar la polivalència de la plaça on s'hi van arribar a fer competicions internacionals de bàsquet , circ, boxa, o representacions de ballet bastant exclusives, com ho demostren les imatges dels desapareguts Margot Fonteyn i Rudolf Nureyev quan els dos formaven part de la primera companyia de dansa europea, el Royal Ballet de Londres.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán