Moments - Les festes de Nadal
Moments  Les festes de Nadal

Aprofitant la proximitat del Nadal, el programa de TVE Catalunya "Moments" ens aproparà a les tradicions i els costums que any rere any revivim al...

23/12/2011 00:26:29
Les festes de Nadal Les festes de Nadal
Les festes de Nadal 00:26:29 23/12/2011
Sinopsis

Aprofitant la proximitat del Nadal, el programa de TVE Catalunya "Moments" ens aproparà a les tradicions i els costums que any rere any revivim al voltant d'aquesta festivitat.

De la mà de l'etnògraf Joan Bellmunt, i del folklorista badaloní Joan Solé comentarem l'origen, evolució i raó de ser actual dels usos establerts per la celebració del Nadal.

Aquestes dates estan plenes d'una alegria especial. El cor se'ns omple de bons desitjos i vivim amb esperança uns moments molt il¿lusionants. Per a molts, el Nadal comença quan s'encenen les llums dels carrers, els aparadors es guarneixen i a les places hi trobem les tradicionals fires de Santa Llúcia i de l'Avet.

A "Moments" repassarem tradicions que ressorgeixen aquests dies com el muntatge del pessebre i el guarniment de l'arbre, les representacions dels Pastorets i Pessebres Vivents, o les felicitacions de Nadal, les cistelles i les estrenes ("aguinaldos").

Les botigues i els carrers s'omplen de gent que compra regals, la loteria fa feliços als afortunats que guanyen "la Grossa" o "el Niño" i a la televisió se succeeixen els tradicionals discursos institucionals. Les famílies s'apleguen al voltant de la taula per gaudir dels àpats de Nadal i Sant Esteve i per celebrar el Cap d'Any, i es canten nadales a la vegada que els més petits de les cases reben amb il¿lusió les joguines del Tió, el Pare Noel i els Reis Mags.

Les millors tradicions del Nadal aquest divendres a "Moments".

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán