L'Informatiu: L'informatiu vespre - 27/09/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu vespre - 27/09/12

27/09/2012 00:25:57
L'informatiu vespre - 27/09/12 L'informatiu vespre - 27/09/12
L'informatiu vespre - 27/09/12 00:25:57 27/09/2012
Sinopsis

Que Catalunya pugui excercir el dret a l'autodeterminació. És el mandat que el Parlament de Catalunya deixa al nou govern que surti de les eleccions. Aquesta és la resolució clau, i polèmica, que ha aprovat avui la cambra catalana...ha rebut el suport de CiU, Esquerra Republicana , Iniciativa per Catalunya, Solidaritat i el diputat Joan Laporta.

El partit dels socialistes de Catalunya s'ha abstingut en la votació de la resolució sobre l'autodeterminció, el PP i ciutadans hi han votat en contra. A Espanya La vicepresidenta del govern ha dit que tenen els instruments legals per impedir la consulta catalana, i el President d'extremadura, José Antonio Monago, defensa que la consulta s'hauria de fer a tot Espanya.

Amb la presència del Rei s'inaugura la terminal del port que convertirà Barcelona en la principal entrada al sud d'Europa de productes d'Asia. La terminal la gestionarà un grup xinés i permetrà doblar la capacitat del port en gestió de contenidors.

El consell de ministres ha presentat avui els pressupostos del 2013, els mes austers de tota la democràcia. El govern preveuen que per tercer any consecutiu el salari dels funcionaris quedi congelat.

El Barça prepara el complicat desplaçament de dissabte a Sevilla, amb Andres Iniesta com a gran novetat a l'entrenament d'aquesta tarda. Mentre, Alba nega haver jugat amb febre l'ultim partit amb la selecció i no creu que l'afició tingui motius per estar molesta amb ell.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán