L'Informatiu: L'Informatiu vespre - 24/01/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu vespre - 24/01/2013

24/01/2013 00:29:36
L'Informatiu vespre - 24/01/2013 L'Informatiu vespre - 24/01/2013
L'Informatiu vespre - 24/01/2013 00:29:36 24/01/2013
Sinopsis

Les xifres de l'atur fan por. A Espanya ja hi ha gairebé 6 milions de persones que volen treballar i no poden. I, a Catalunya, els aturats són prop de 900.000. Són les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa de la que també es desprén que 1.800.000 famílies tenen tots els seus membres a l'atur. I Catalunya ha estat la comunitat on més ha crescut l'atur els últims mesos. Davant aquestes xifres, les més altes de la Història, el president Rajoy ha anunciat, fa molt poca estona, una pròrroga del pla PREPARA, que dóna prestacions de fins a 450 euros a persones aturades sense cap altre ingrés./El govern de la Generalitat i ERC ja preparen el camí cap a la consulta sobiranista. El govern de Madrid diu que farà cumplir la llei i el PP de Catalunya estudia si la via judicial pot aturar aquests plans./Els diputats socialistes que ahir van trencar la disciplina de vot neguen que vulguin fracturar el PSC. Les discrepàncies, però, continuen i, avui, a la Diputació de Lleida, el PSC no ha volgut oposar-se a la declaració aprovada al Parlament./La Junta de Seguretat de Platja d'Aro acorda instal·lar càmeres de seguretat al municipi i a les urbanitzacions. Ramon Espadaler diu que eleven al nivell màxim l'alerta al Baix Empordà, on destinaran més efectius policials./El Barça es juga, a partir de les 10 de la nit a La Rosaleda, el seu futur a la Copa del Rei. Els blaugrana han de remuntar el 2 a 2 de l'anada i Jordi Roura aliniarà l'equip de gala. Si passen a semifinals, els espera un Reial Madrid que avui ha viscut una nova crisi institucional.

I avui la Carrosseria Noge d'Arbúcies, ha anunciat que tanca i els seus 93 treballadors se'n van a l'atur.L'empresa ja ha registrat una sol·licitud al Jutjat Mercantil per extingir els contractes laborals i liquidar l'emprea. Pionera a Europa en la fabricació de xassis per autocars, la fàbrica donava feina a gent de la comarca de La Selva./ A Barcelona, treballadors i sindicats del sector del comerç s'han mobilitzat, aquest matí, a l centre comercial Diagonal mar./

Un cop aprovada la Declaració de Sobirania, l'agenda del president Mas passa per reunir-se amb el Rei i Mariano Rajoy per plantejar-los la consulta. Paral·lelament, el govern crearà el Consell Català de la Transició Nacional, per què l'assessori durant el procés. L'executiu espanyol ha dit que estudiarà el text a fons i prendrà les accions que calgui./El president del Banc Sabadell - Josep Oliu - ha demanat a les institucions catalanes i estatals que mantinguin el diàleg. Ho ha dit a la presentació dels resultats de l'entitat, que ha obtingut un benefici net de prop de 82 milions d'eurUs el 2012. És un 64%menys que l'any anterior, segons que han explicat, perquè han hagut de destinar més provisions per possibles insolvències. Oliu, davant la situació política, demana que s'eviti un xoc de trens.

Els Mossos d'Esquadra fan xerrades habituals a escoles i instituts per alertar als més joves dels riscos d'internet... Ara, per primera vegada, també en fan destinades a joves amb síndrome de down, en alguns aspectes, més vulnerables... Els enseyen a prevenir riscos i esclareixen tots els seus dubtes.

Avui, parlem d'un nou avenç mèdic en el tractament del càncer de pulmó que no es pot operar... Una nova tècnica de radioteràpia gairebé triplica les probabilitats de sobreviure als 2 anys de tractament. Una setantena de pacients ja s'han beneficiat d'aquest tractament./ A la Vall d'Aran, les institucions demanen un sistema de protecció d'allaus per al Port de la Bonaigua. Fa més d'una setmana que el perill d'allaus manté tallada la carretera i això afecta als hotelers de la zona, que ja han començat a rebre les primeres cancel·lacions per al cap de setmana. / L'ajuntament de Barcelona ha aprovat la reforma del Port Vell per convertir-lo en una marina per a iots de luxe./ Tot i passar a les semifinals de Copa, el Madrid ha viscut un dia força complicat. I és que Florentino Pérez ha hagut de sortir a apagar el foc que ha provocat el pressumpte ultimatum dels capitans del Madrid./ A l'Espanyol, estan pendents de quan temps haurà d'estar de baixa Wakasso que s'ha lesionat jugant amb la seva selecció a la Copa Àfrica. / La selecció espanyola d'handbol ja entrena a Barcelona i això vol dir que lluitaran per les medalles al Mundial./L'aventura de David Ferrer a l'obert d'Austràlia ha acabat amb una contundent derrota davant Djokovic./I aquestes són les noves motos que pilotaran Dani Pedrosa i Marc Màrquez al Mundial de MotoGP.Cent anys després del seu neixament, Salvador Espriu arriba a la Sala Ciutat en forma pictòrica.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán