L'Informatiu: L'informatiu vespre - 21/11/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu vespre - 21/11/11

21/11/2011 00:28:59
L'informatiu vespre - 21/11/11 L'informatiu vespre - 21/11/11
L'informatiu vespre - 21/11/11 00:28:59 21/11/2011
Sinopsis

La victòria, a Catalunya, de Convergència i Unió a les eleccions generals és un aval, segons que ha dit Josep Antoni Duran i Lleida per lluitar pel pacte fiscal. L'objectiu, però, ho reconeixia el mateix Duran, no serà fácil. I és que la majoria absoluta del PP, la més àmplia de la seva història, sembla indicar que, difícilment, pot acceptar reivindicacions que no quadrin amb el seu programa. I d'aquest programa n'hem conegut aquesta tarda unes línies que ha explicat Dolores de Cospedal: el mandat que hem rebut, ha dit, l'interpretem com austeritat i reformes mirant a Europa. No hi haurà, però, ha recalcat la secretaria genral del PP, miracles. I l'altra cara de la moneda és el PSOE, que s'ha enfonsat, com reconeixia aquet migdia José Luis Rodriguez Zapatero, i que en un congrés al Febrer ha de començar a dissenyar els camins, i els líders, que els treguin del túnel en que ahir, 20 de novembre, van entrar.

Després de la derrota més gran de la seva història, el PSC comença la reflexió sobre el camí i els líders per recuperar posicions. A la reunió d'aquesta tarda hi són presents alguns dels polítics que aspiren a liderar el partit: l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exbatlle de Vilanova, Joan Ignasi Elena, l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro i el portaveu del partit Miquel Iceta.

El Partit Popular de Catalunya presumeix que 100 mil catalans han votat Mariano Rajoy. Alicia Sánchez Camacho diu que està convençuda que hi haurà perfil català en el nou govern d'Espanya i que la prioritat de Mariano Rajoy serà la crisi econòmica i no el pacte fiscal de CiU.

Iniciativa per Catalunya diu que els resultats d'ahir els consoliden com l'autèntica esquerra nacional catalana i l'alternativa al conservadurisme de PP i CiU. Esquerra Republicana interpreta els seus tres escons com un aval a la renovació del partit i unitat de les formacions sobiranistes.

Andrés Iniesta és baixa per al partit de dimecres contra el Mílan a causa d'una contusió. Alves sancionat, i Afellay i Adriano per lesió, tampoc estaran a San Siro. Guardiola s'emporta els 17 homes disponibles del primer equip més 4 joves del planter.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán