L'Informatiu: L'informatiu vespre - 2/10/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu vespre - 2/10/12

02/10/2012 00:26:11
L'informatiu vespre - 2/10/12 L'informatiu vespre - 2/10/12
L'informatiu vespre - 2/10/12 00:26:11 02/10/2012
Sinopsis

La conferència de presidents autonòmics que s'ha fet avui a Madrid ha arribat al compromís d'estudiar, pensant en l'any 2014, un nou repartiment del déficit. Aquesta era una de les reivindicacions de molts dels assistens, que es queixaven que el Govern Español no permetés a les comunitats autònomes la mateixa flexibilització del dèficit permesa per Bruseles a l'Estat . La conferència ha estat seguida amb molta atenció , a l'espera de possibles reaccions davant la presència del President de la Generalitat i amb el debat obert del model d'estat. Les imatges de la trobada semblaven transmetre certa tensió.

José Ignacio Wert vincula l'augment de l'independentisme al model educatiu a les escoles catalanes. El ministre d'educació insisteix que hi ha continguts i competències que s'han de gestionar des del govern central.

Més de 9500 persones van perdre la feina al setembre a Catalunya. La xifra total d'aturats ja és de més de 632 mil persones. Al conjunt de l'estat hi ha més de 4 milions 700 mil desocupats.

La manca de feina fa que augmenti la demanda de places a les acadèmies per estudiar idiomes. A banda de l'anglès i el francès, cada vegada hi ha més interès per apendre alemany, àrab i xinès.

I, en Esports, el Barça ja ha arribat a l'Estadi Da Luz de Lisboa on a partir de tres quarts de nou juga el segon partit de la Lliga de Campions contra el Benfica. El defensa Carles Puyol será la gran novetat a l'onze titular de l'equip blaugrana, després d'estar ja recuperat de la seva lesió.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán