L'Informatiu: L'informatiu vespre - 15/12/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu vespre - 15/12/11

15/12/2011 00:29:20
L'informatiu vespre - 15/12/11 L'informatiu vespre - 15/12/11
L'informatiu vespre - 15/12/11 00:29:20 15/12/2011
Sinopsis

Fins ara era un temor, i ara és ja gairebé un fet. Pot ser que els funcionaris catalans no cobrin tota la paga de Nadal. Ho ha explicat avui el conseller d'economia, Andreu Mas-Colell. El responsable de les finances de la Generalitat alerta que tal vegada solament puguin abonar un 80% de la paga extra. La situació de la tresoreria del govern català és tan delicada que també s'hauran de retardar, segons el conseller, molts pagamens a proveïdors. El conseller d'economia justifica l'anunci d'avui en l'incompliment del govern del PSOE de pagar els 759 milions d'euros que reclama la Generalitat. Un espurna d'esperança, però, s'ha obert aquesta tarda quan la ministra Salgado ha anunciat que avançaran els pagaments de desembre a les comunitat autònomes. Catalunya obtindria 1000 milions d'Euros.

Indignació i protesta dels funcionaris en conèixer que potser no cobraran tota la paga de Nadal. Els sidnicats anuncien protestes i accions legals. La majoria de partits de l'oposició critiquen la mesura i alguns demanen que el govern català deixi d'ingressar diners a l'Estat.

Els veïns desallotjats d'un edifici esquerdat de Ciutat Vella han entrat avuir als seus domicilis a recollir alguns objectes personals. La sindica de greujes de l'Ajuntament es queixa del retard de l'administració a l'hora d'actuar en casos com aquest. Segons els veïns, van denunciar l'estat de l'edifici al 2006.

El RACC denuncia que a Catalunya hi ha més de 700 kilómetres de carretera amb risc alt o molt alt d'accidents. Lleida i la comarca del Vallés son els punts on més deficiències s'han detectat.

David Villa estarà entre 4 i 5 mesos de baixa. L'asturià s'ha trencat la tíbia aquest matí mentre disputava la semifinal del Mundial de clubs del Japó... Un mal tràngol que ha deixat en segon pla la victòria del Barça per 0 a 4 amb l'Al Sadd. Els blaugrana jugaran la final amb el Santos de Neymar.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán