L'Informatiu: L'informatiu migdia - 31/05/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 31/05/12

31/05/2012 00:26:40
L'informatiu migdia - 31/05/12 L'informatiu migdia - 31/05/12
L'informatiu migdia - 31/05/12 00:26:40 31/05/2012
Sinopsis

Els proveïdors dels ajuntaments comencen a cobrar les factures pendents després d'acollir-se al pla del Govern Espanyol per injectar liquiditat als municipis, que acumulen un deute de 10mil milions d'euros... La meitat de les empreses afectades són petites o mitjanes que, ara, podran tirar endavant, evitar acomiadaments i, fisn i tot, tornar a invertir... La patronal PIMEC reclama que la llei de morositat s'apliqui als ajuntaments, els obligui a pagar a 60 dies i liquidar l'IVA després d'haver cobrat.

L'endemà de la primera cimera sobre el pacte fiscal, CiU en fa una valoració molt positiva, sobretot per l'anunci de l'abstenció del PP quan es voti al Parlament... El PSC acusa els populars d'inhibir-se i aquests destaquen que el goven ha fet un gir cap el seny i la moderació... Esquerra diu que el concert és irrenunciable i Inicitiva també vol un pacte social.

La donació d'ovuls i esperma es dispara fins a un 30% els últims anys. Al darrera? Els problemes econòmics que fan que molts ho considerin una via per aconseguir ingressos extra. Alguns experts alerten del perill de mercadejar amb el propi cos i reclamen que se'n revisin les compensacions o que les donacions siguin gratuïtes.

L'Institut Català de la Salut ha d'indemnitzar amb més de 800mil euros una pacient per les greus seqüeles que li van provocar a l'Hospital de Bellvitge. La dona va ser operada de la columna vertebral i, segons la sentència, ni la intervenció ni el control posterior van ser els adequats. Ara pateix molts dolors i una depressió severa.

La selecció espanyola tanca la primera fase de preparació per l'Eurocopa amb una còmoda victòria davant Corea del Sud. L'equip de Vicente del Bosque es va imposar per 4 a 1 amb gols de Torres, Xabi Alonso, Cazorla i Negredo. Demà s'incorporen a Madrid els internacionals del Barça i l'Athletic.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán