L'Informatiu: L'informatiu migdia - 28/12/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 28/12/11

28/12/2011 00:20:39
L'informatiu migdia - 28/12/11 L'informatiu migdia - 28/12/11
L'informatiu migdia - 28/12/11 00:20:39 28/12/2011
Sinopsis

La Casa del Rei ha fet públics per primera vegada els seus comptes, en els que detalla com s'han distribuit els 8milions 400mil euros que, enguany, ha rebut dels pressupostos generals de l'Estat. Els rei ha rebut 292mil euros, dels quals 140.000 són el sou i la resta són per despeses de representació. El príncep rep la meitat i les infantes no tenen assignació fixa, només despeses de representació que aquest any han sumat un total de 375.000 euros. ..Jaime de Marichalar i Iñaki Urdangarín no reben diners de la casa del rei.

Alguns dels més de 200mil funcionaris catalans han començat a cobrar part de la paga extra de Nadal que el govern havia retardat per manca de diners. La Generaltiat diu que ja ha emès l'ordre de pagament per a tots els treballadors. Els sindicats exigeixen que se'ls hi pagui la totalitat de la paga extra abans de què acabi l'any. El govern treballa per aconseguir un crèdit que ho permeti.

La direcció de Panrico i el comitè d'empresa es reuneixen aquesta tarda per mirar de desencallar les negociacions trencades de matinada, i evitar el tancament de la planta de Santa Perpètua, amb 420 treballadors. El punt de conflicte és la proposta de la direcció d'eliminar alguns dels complement salarials dels treballadors a canvi d'indemnitzacions encara per concretar.

Espanya és el país de la Unió Europea que denuncia més joguines perilloses cada any. Més de la meitat procedeixen de països asiàtics. Aquesta és l'època en què es compren més joguines. Per això cal vigilar que aquestes compleixin la normativa i tenir en compte les advertències d'edat i ús per evitar que els més petits corrin perill.

Alex Corretja ha estat presentat aquest matí com a nou capità de l'equip espanyol de Copa Davis per 2 anys. L'extennista, que va aixecar la primera enciamera l'any 2mil al Sant Jordi, tindrà el repte de convèncer Rafa Nadal i David Ferrer perquè segueixin formant part de l'equip.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán