L'Informatiu: L'informatiu migdia - 28/06/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 28/06/12

28/06/2012 00:25:49
L'informatiu migdia - 28/06/12 L'informatiu migdia - 28/06/12
L'informatiu migdia - 28/06/12 00:25:49 28/06/2012
Sinopsis

Continua actiu l'incendi que crema des d'ahir al parc natural del Montsant, al Priorat. El foc, que hauria començat per un llamp, ja ha arrassat un centenar d'hectàrees de vegetació. Hi treballen 50 dotacions terrestres i 14 d'aèries. Tres masies han estat desallotjades i s'ha tancat l'accés al parc. El risc d'incendi afecta 18 comarques catalanes.

Un dels principals entrebancs pels bombers són les altes temperatures.Setze comaques també estan en alerta vermella per onada de calor. A Ponent, la Catalunya central, l'Empordà i la Garrotxa entre avui i demà les temperatures poden fregat els 40 graus. Protecció Civil recomana evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.

La Generalitat estudia la possibilitat de canviar l'edat d'escolarització dels alumnes de P-3 i que només comencin el curs els que al setembre tinguin 3 anys. És una de les mesures per combatre el fracàs escolar que analitza Ensenyament que ha encarregat un estudi per saber si el fet que alguns nens comencin el curs amb 3 anys i d'altres no, pot influir en els resultats.

Des d'avui ja es poden consultar les notes de selectivitat a través d'internet. Més del 95% dels estudiants han superat les proves, un percentatge lleugerament superior al de l'any passat. També ha millorat una mica la nota mitjana, que ha estat d'un 6'35.

A Catalunya cap jubililat haurà d'avançar diners quan hagi arribat al topall que li pertoca pagar pel nou copagament farmacàutic. Ho ha dit el conseller de salut que creu que el ministeri de sanitat s'ha precipitat al fer la llista dels 426 medicaments que vol excloure del finançament públic.

La selecció espanyola jugarà la final de l'Eurocopa després d'eliminar Portugal a la tanda de penals. Cesc Fàbregas va certificar la classificació de La Roja i va deixar Cristiano Ronaldo sense opció de xutar. Espanya lluitarà diumenge pel seu tercer títol consecutiu, una fita que fins ara ningú ha pogut assolir.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán