L'Informatiu: L'informatiu migdia - 25/05/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 25/05/12

25/05/2012 00:26:53
L'informatiu migdia - 25/05/12 L'informatiu migdia - 25/05/12
L'informatiu migdia - 25/05/12 00:26:53 25/05/2012
Sinopsis

Suspesa la cotització a Borsa de BANKIA per evitar especulacions a l'espera de saber, aquesta tarda, quines quin finançament públic exacte necessiten per sanejar l'entitat. La última previsió del govern era d'uns 9mil milions d'euros però fonts financeres, que citen el Banc d'Espanya i l'empresa auditora, eleven la xifra a 15mil milions. El Govern no descarta crear un gran banc públic amb totes les entitats amb problemes. Seria el cas de Catalunya Caixa, si no troba comprador.

Avui, és dia de final! El Barça i l'Athletic de Bilbao es juguen, aquest vespre al Vicente Calderón, l'últim títol de la temporada: la Copa del Rei. Els blaugrana volen tancar l'era Guardiola amb un somriure mentre que els bascos volen trencar una sequera de 28 anys.

Milers d'aficionats del Barça són de camí a Madrid per donar suport al seu equip... 3.400 han sortit en autocar desde diferents punts de Catalunya. 1.300 hi van en tren i la resta, uns 11mil, es desplacen en avió i en cotxes particulars.

Els serveis socials dels hospitals atenen cada cop més famílies que tenen fills malalts i que s'han quedat a l'atur. Molts no havien necessitat ajuda abans... Una situació que agreuja encara més l'angoixa dels pares. Només a l'Hospital Sant Joan de Déu els serveis socials atenen cada anys 1.200 noves famílies.

Una estudiant catalana de 17 anys guanya el tercer premi a la competició de "genis de secundària" més important del món. És la Intel-UIsef, la fira de treballs d'investigació pre-universitària que se celebra a Pittsbburg, als Estats Units. Ella i un altre company, també català, són els primers de l'estat que hi han participat.

És la primera torre de l'Estat que mesurarà els efectes del canvi climàtic... Està al Delta de l'Ebre. Altres 8 s'instal.laran a la resta d'Españña. Permetran disposar de les primeres dades d'un espai geogràfic relativament reduït.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán