L'Informatiu: L'informatiu migdia - 25/03/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 25/03/11

25/03/2011 00:26:03
L'informatiu migdia - 25/03/11 L'informatiu migdia - 25/03/11
L'informatiu migdia - 25/03/11 00:26:03 25/03/2011
Sinopsis

Govern, oposició, sindicats i agents socials estan reunits al palau de Pedralbes de Barcelona per estudiar mesures que reactivin l'economia catalana. Una cimera de la que el govern vol sortir, almenys, amb un pacte de mínims. Per això ha descartat tocar les propostes més polèmiques del consell assessor com el contracte laboral únic o el copagament de serveis públics. .CÀMERA Bon dia... i el consell de ministres aprova avui la reforma de les pensions que puja als 67 anys l'edat de jubilació.

Baltasar Garzón demanda el Suprem davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans. Diu que el procés obert contra ell per intentar investigar els crims del franquisme vulnera la independència dels jutges i també l'Estat de Dret perquè deixa indefensa les víctimes.

L'ajuntament de Barcelona aprova un paquet de mesures per reduir la contaminació a la ciutat. Ràdars que mesuraran les partícules contaminants dels cotxes o endurir els controls ambientals de l'ITV són algunes de les propostes. A Barcelona circula un 3% de vehícles molt contaminants que provoquen el 12% de la polució de la ciutat.

Un curs pioner a l'estat espanyol ensinistra gossos pigall per ajudar les persones sordes en el seu dia a dia. Els animals alerten els seus amos quan, per exemple, sona el telèfon o els seus nadons ploren.

El president de la Unicó Ciclista Internacional diu que van decidir recòrrer al TAS per Alberto Contador perquè creuen que la Federació Espanyola el va indultar després de rebre moltes pressions. De moment el ciclista continua disputant la Volta a Catalunya convençut que demostrarà la seva innocència.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán