L'Informatiu: L'informatiu migdia - 24/03/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 24/03/11

24/03/2011 00:26:46
L'informatiu migdia - 24/03/11 L'informatiu migdia - 24/03/11
L'informatiu migdia - 24/03/11 00:26:46 24/03/2011
Sinopsis

Els sindicats rebutgen el document del consell assessor que es debatrà a la cimera anticrisi de demà entre govern, oposició i agents socials i econòmics. Descarten, sobretot, el contracte únic amb indemnitzacions més baixes i el copagament en sanitat i educació. De la seva banda, la patronal veu amb bons ulls les propostes dels experts. I avui, els caps d'Estat i de Govern dels 27 en reuneixen a Brussel.les per estudiar mesures per reforçar l'euro i calmar els mercats. Això el mateix dia que Moody's ha tornat a rebaixar la qualificació de 30 bancs i caixes espanyoles. La cimera, però, estarà eclipsada per la crisis a Portugal.

La dimissió del primer ministres portuguès obre la porta a un possible rescat europeu. Elena Salgado diu que la situació a Portugal no es pot extrapolar a Espanya perquè aquí s'estan fent els deures. El comissari europeu de la competència, Joaquín Almunia, s'hi suma a aquestes paraules però afegeix que encara hi ha molt a fer.

El 30% dels alumnes catalans no superen l'educació obligatòria. El nivell socioeconòmic i l'origen de les families són factors que influeixen en el fracàs escolar però, també, l'organització escolar i el treball a les aules. I, sembla que, si es gestionen bé les emocions dels nens, aquests milloren els resultats.

L'Audiència Nacional anul·la la norma que regula el cànon digital. Considera que, quan es va aprovar, el 2008, no es van fer els tràmits necessaris. La sala rebutja, per manca de competència, que es tornin els diners recaptats com demanava, entre d'altres, l'Associació d'Internautes.

Alberto Contador haurà de seguir lluitant per demostrar la seva innocència. La Unió Ciclista Internacional ha anunciat aquest migdia que recorrerà al Tribunal Arbitral de l'Esport la decisió de la Federació Espanyola de ciclisme de NO sancionar Contador. Fins que no hi hagi sentència el ciclista pot seguir competint.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán