L'Informatiu: L'informatiu migdia - 23/05/2011 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 23/05/2011

23/05/2011 00:24:41
L'informatiu migdia - 23/05/2011 L'informatiu migdia - 23/05/2011
L'informatiu migdia - 23/05/2011 00:24:41 23/05/2011
Sinopsis

Nou mapa polític a Catalunya, on CIU acaba amb 32 anys d'hegemonia socialista a Barcelona i Girona/Per primera vegada a la història, a les dues bandes de la plaça Sant Jaume de Barcelona - a la Generalitat i l'Ajuntament - governarà CIU./El PP s'erigeix en la tercera força mentre ICV resisteix i ERC s'enfonsa amb els pitjors resultats de la seva història. Fulgurant ascens de plataforma per Catalunya i de la CUP que obtenen representació en molts ajuntaments catalans./Aclaparadora victòria del PP: El PSOE obté els pitjors resultats de la seva història. A Espanya, el PP escombra el partit socialista que obté els pitjors resultats. Els populars ha guanyat a 11 de les 13 comunitats que es disputaven. També han obtingut els millors resultats a Catalunya:la seva presidenta, Alícia Sánchez Camacho ha anunciat que es crearà una comissió negociadora per dialogar amb altres formacions polítiques de tot Catalunya.

A Barcelona Inciativa millora resultats. Han aconseguit un regidor més i es queden amb cinc. Iniciativa ha aconseguit el vot de molts dels indignats i també els dels socialistes decebuts. Reconeixen que en altres municipis els resultats no han estan bons.

Els resultats d'Esquerra Republicana a Barcelona han estat molt dolents. No han obtingut representació a cap capital de circumscripció llevat de a Barcelona, on la coalició Unitat per Barcelona manté 2 regidors dels 4 que, fins ara, tenia sota la marca d'Esquerra. L'executiva republicana ha dimitit i està en funcions fins l'1 d'octubre quan celebraran el Congrès Nacional./Les acampades d'indignats continuaran. Els de la Plaça Catalunya de Barcelona van decidir, a l'assemblea d'anit, continuar, com a mínim, una setmana més.

Després de la final de Wembley el Barça tancarà el primer fitxatge per a la pròxima temporada./Viatge en avió: El Barça no es planteja alternatives tot i l'erupció del volcà Grimsvotn. Si el núvol de cendres provoca el tancament de l'espai aeri europeu avançaran o endarreriran el viatge./

I al Roland Garros avui juguen dos tennistes catalans, Marcel Granollers i Albert Ramos. Debut també per Feliciano López que en uns minuts se les haurà amb el suís Roger Federer.

El ciclista de Valls de 32 anys, Xavi Tondo ha mort aquest matí a Sierra Nevada, quan abans de sortir a entrenar, ha quedat atrapat entre la porta del pàrking i el seu cotxe.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán