L'Informatiu: L'informatiu migdia - 19/04/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 19/04/12

19/04/2012 00:25:05
L'informatiu migdia - 19/04/12 L'informatiu migdia - 19/04/12
L'informatiu migdia - 19/04/12 00:25:05 19/04/2012
Sinopsis

La Generalitat assegura que l'euro per recepta es començarà a pagar a finals de juny. Una mesura que, a Catalunya, se suma a l'augment del copagament segons la renda que s'aplicarà a tot l'estat. Associacions de pacients i personal sanitari diuen que perjudica els més vulnerables. La generalitat demana valentia al govern central per perdre més mesures perquè considera insuficients les que han pres fins ara.

Hem de parlar d'un nou accident mortal... 3 persones han perdut la vida en una col·lisió entre un camió, una furgoneta i un turisme a la N-240 a Juneda, les Garrigues... L'accident ha obligat a tallar la via en els 2 sentits de la marxa.

CAIXABANK ha guanya 48 milions d'euros el primer trimestre de l'any, un 84% menys que l'any passat. Atribueixen la davallada a la provisió de més de 2.400 milions d'euros exigida pel govern. L'entitat continurà l'expansiío a l'America llatina malgrat l'expropiació de Repsol.

L'ONG Energy Control alerta que l'any passat es van detectar 16 drogues de síntesi noves a Catalunya. La majoria són estupefaents utilitzats en la recerca farmacològica, que no s'han testat en humans i, per tant, es desconeixen els efectes secundaris. Segons l'informe, la cocaïna és la droga més adulterada.

Un equip de la Vall d'Hebron descobreix que la síndrome de l'intestí irritable, fins ara associada a l'estrès i la dieta, també té causes bilògiques. Això obre la porta a un diagnòstic més precís i al desenvolupament de nous tractaments per curar una malaltia, que pateixen el 15% dels espanyols.

El Barça haurà de remuntar, dimarts al Camp Nou, si vol ser a la final de Munic. Drogbà va marcar l'1 a 0 en l'única ocasió que va tenir el Chelsea... Els blaugrana, en canvi, van xutar a porta fins a 24 vegades, però NO hi va haver manera de que la pilota entrés.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán