L'Informatiu: L'informatiu migdia - 17/10/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 17/10/11

17/10/2011 00:24:15
L'informatiu migdia - 17/10/11 L'informatiu migdia - 17/10/11
L'informatiu migdia - 17/10/11 00:24:15 17/10/2011
Sinopsis

A aquesta hora arrenca a Sant sebastià la Conferencia Internacional sobre el final d'ETA, impulsada per mediadors internacionals com l'exsceretari general de l'ONU, Kofi Annan.... Hi participen representants de tots els partits polítics bascos, tret de PP i UPD. No hi són representats ni el govern central ni el basc. Desde Catalunya, tant PSC com CIU veuen en la conferencia una oportunitat perquè ETA deixi les armes, mentre que el PP català la qualifica de sarcasme.

Comença el judici per l'accident d'un helicòpter, fa nou anys a Torellola, en què hi van morir els 8 ocupants. 4 persones s'asseuen al banc dels acusats, entre ells, l'administrador de l'empresa propietària de l'aparell que ha responsabilitzat el pilot de l'accident. La fiscalia els demana 5 anys i mig de presó i els acusa d'un delicte d'homicidi per imprudència.

Josep Anglada, qualifica d'"irònics" els pamflets contra els musulmans que els seu partit va distribuir durant la campanya de les municipals de 2007. El líder de Plataforma per Catalunya ha dit que tenia coneixement dels fulletons però que no els hi va donar la més mínima importància. La fiscalia li demana un any i mig de presó i una multa de prop de 5mil euros per incitar a l'odi racial.

Un 30% dels catalans de més de 18 anys pateixen dolor crònic. I un 33% d'aquests van necessitar més d'un mes de baixa laboral durant l'any passat. Per això les associacions d'afectats per aquestes patologies demanen una legislació més flexible per adaptar la seva jornada laboral a la seva situació.

Avui fa 25 anys que el President del COI Joan Antoni Samaranch pronunciava aquella ja mítica frase que els Jocs Olímpics del 92 se celebrarien "a la ville de Barcelona".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán