L'Informatiu: L'informatiu migdia - 13/10/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 13/10/11

13/10/2011 00:24:46
L'informatiu migdia - 13/10/11 L'informatiu migdia - 13/10/11
L'informatiu migdia - 13/10/11 00:24:46 13/10/2011
Sinopsis

Catalunya disposarà d'una unitat específica per protegir les víctimes de maltractaments. El nou pla anunciat avui pel conseller d'interior Felip Puig, s'exten, a més de les dones, a menors i persones grans. L'objectiu: centrar els esforços en la prevenció per aconseguir una millor protecció a les víctimes. De moment ja s'està provant a l'Hospitalet de Llobregat i s'espera que el 2013 estigui operatiu a tot el territori.

L'Ajuntament de Masquefa es presentarà com a acusació particular contra el regidor del partit independent Força Masquefa... Juan José García Mora, a qui se li imputa un delicte de lesions, va atropellar dos veïns que van retirar una bandera espanyola que ell mateix havia col·locat en una barana davant del consistori. Avui ha quedat en llibertat provisional.

L'increment dels robatoris de paper i cartró posa en perill centenars de llocs de treball del sector del reciclatge que, a Catalunya, ocupa 850 persones. Segons les empreses, aquesta recolllida selectiva ha baixat un 6% l'últim any. L'encariment del paper i la pressió policial, que ha desplaçat l'activitat dels lladres de coure, són darrera aquesta reducció.

La majoria de terrasses i vetlladors de Barcelona continuaran oberts a l'hivern. Els restauradors diuen que tot i el cost que els suposa els han ajudat a recuperar el 10% de clients que havien perdut per la llei del tabac. La cara negativa? l'augment del soroll; d'un 4% respecte l'any passat. Per aixo l'Ajuntament revisarà l'ordenança per fer-ho compatible amb els veïns.

Casey Stoner pot sentenciar aquest cap de setmana a Austràlia el Mundial de MotoGP. El pilot d'Honda serà matemàticament campió si guanya la cursa de Phillip Island i Lorenzo no puja al podi. A moto2, Marc Márquez vol continuar amb la bona ratxa de resultats per refermar el seu lideratge.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán