L'Informatiu: L'Informatiu migdia - 08/05/13 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu migdia - 08/05/13

08/05/2013 00:25:43
L'Informatiu migdia - 08/05/13 L'Informatiu migdia - 08/05/13
L'Informatiu migdia - 08/05/13 00:25:43 08/05/2013
Sinopsis

El Tribunal Consittucional acaba d'anunciar que suspén temporalment la declaració de sobirania aprovada pel Parlament en admetre a tràmit la impugnació que va presentar el govern espanyol. El text defensava que Catalunya era subjecte juriídic i polític sobirà. La suspesió és de cinc mesos fins que no prengui una decisió difinitva sobre el text.

Artur Mas puja el nivell i avisa que està disposat a a confrontar-se amb el govern espanyol per aconseguir un límit de dèficit superior. Socialistes, populars, Iniciativa i Ciutadans acusen l'executiu d'estar paral.litzat.

Al congres, Mariano Rajoy afirma que mantindrà el rumb de la política econòmica del govern perquè està donant fruits i el pitjor ja ha passat.. Els partits de l'oposició li critiquen un excés d'optimisme i li insisteixen en la necessitat d'un pacte d'estat. Rajoy diu que està obert a acords puntuals.

El Banc dels Aliments farà el mes vinent una campanya especial de recollida per garantir l'ajuda als més de 240 mil beneficiaris que té. Cada dia distribueix més de 25 mil kilos de menjar a Catalunya.

Les noves taxes judicials haurien fet que un 70 per cent de les persones que volien recòrrer la decisió d'un jutge s'hagin fet enrera. Segons un informe del Col.legi d'Advocats de Barcelona, la crisi estaria provocant una saturació dels jutjats mercantils i socials.

El Barça pot ser campió de lliga aquesta nit si el Madrid empata o perd amb el Màlaga... A Canaletas ja està tot a punt per una possible festa de l'afició.... La plantilla la desitja com abans millor i vol celebrar-la com es mereix

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán