L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana - 23/03/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana - 23/03/2013

23/03/2013 00:25:17
L'Informatiu Cap de Setmana - 23/03/2013 L'Informatiu Cap de Setmana - 23/03/2013
L'Informatiu Cap de Setmana - 23/03/2013 00:25:17 23/03/2013
Sinopsis

El Parlament de Xipre aprova, sota exigència de la Unió Europea, restringir els moviments de capitals. Una mesura destinada a bloquejar el diners depositats a la illa per evasors internacionals i que posa fi a un semiparadís fiscal a Europa.

Convergencia i Unió afirmen que estan oberts a pactar amb totes les formacions polítiques que tinguin com a prioritat la creació de llocs de treball i la consulta sobiranista, un camí, ha recordat avui Josep Rull, que és irreversible. Desde el partit popular, Enric Millo, afirma que la proposta d'acord entre CiU, PSC i Esquerra només serviria per empitjorar la situació de l'actual Govern de Catalunya.

L'obligació d'informar dels béns a l'estranger, ja siguin comptes bancaris superiors a 50.000 euros o bé propietats, afecta tant a espanyols com al milió d'estrangers que declaren aquí. Hisenda recorda que el termini acaba el proper 30 d'abril i que hi haurà sancions pels que ho facin amb retard.

Un projecte europeu d'investigació científica va a fons en el conéixement del cervell humà gràcies, en part, a un superordinador que simula l'activitat cerebral. El Centre Nacional de Supercomputació, amb seu a Barcelona, és una de les 80 institucions que participa en un projecte que pot aportar, en el futur, tractaments contra l'alzehimer o l'autisme.

La selecció espanyola només aconsegueix empatar a 1 amb Finlàndia i ara haurà de guanyar a França a París, si vol acabar amb el fantasma de la repesca. La pitjor notícia és la lesió del blaugrana Jordi Alba. Té un trencament muscular i podria perdre's l'anada dels quarts de Champions amb el Paris Saint Germain.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán