L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana 20/08/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana 20/08/2017

20/08/2017 00:28:24
L'Informatiu Cap de Setmana 20/08/2017 L'Informatiu Cap de Setmana 20/08/2017
L'Informatiu Cap de Setmana 20/08/2017 00:28:24 20/08/2017
Sinopsis

Abdelbaki Es Satty, durant anys Imam de la mesquita de Ripoll i és ara el principal sospitós de ser el líder de la cèl·lula gihadista que dijous va atemptar de Barcelona i Cambrils, matant 14 persones i ferint-ne més d'un centenar. Ara mateix no se sap on es troba però podria ser un dels morts en l'explosió d'Alcanar on s'estaven preparant les accions terroristes. A tot això, també segueix desaparegut el conductor de la furgoneta de les Rambles i, per això, els Mossos mantenen un amplíssim dispositiu de seguretat a gran part de Catalunya.

Avui però el protagonisme ha sigut per la Missa solemne per la Pau i la Concòrdia a la Sagrada Família de Barcelona per les víctimes del doble atemptat gihadista a Catalunya. L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha fet una crida a buscar la pau i la unió enfront de la divisió que ens corroeix -diu- i destrueix.

Els atemptats de dijous han obligat a reforçar la seguretat. Dispositius i controls policials omplen el paisatge urbà i viari arreu. És l'increment de la seguretat al carrer arran de la decisió ahir del Govern de mantenir el nivell 4 d'alerta antiterrorista davant l'absència de perill d'atemptat imminent.

Preocupació en el sector turístic perquè l'efecte dels atemptats es comença a notar amb cancel·lacions i finalització de vacances abans de temps. També se'n ressenten bars i restaurants que asseguren que el negoci els ha baixat els últimes dies.

El Camp Nou acollirà aquesta tarda el primer acte multitudinari a Barcelona després dels atemptats amb el partit entre el Barça i el Betis que es disputarà enmig de grans mesures de seguretat. El partit està considerat d’alt risc i es faran controls de vehicles i persones.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán