L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana 19/08/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana 19/08/2017

19/08/2017 00:29:34
L'Informatiu Cap de Setmana 19/08/2017 L'Informatiu Cap de Setmana 19/08/2017
L'Informatiu Cap de Setmana 19/08/2017 00:29:34 19/08/2017
Sinopsis

El ministre de l’interior, Juan Ignacio Zoido diu que es manté activat el nivell de risc alt, 4 sobre 5, però reforçant el nivell actual amb una sèrie de mesures adicionals.

És la decisió del govern després dels atemptats a Barcelona i Cambrils. El ministre de l'Interior ha anunciat que, això sí, es reforçarà la presència policial als punts més sensibles de les principals ciutats espanyoles però, de moment, no hi ha motius per pensar que es pugi produir un nou atemptat i, per tant, no hi haurà militar al carrer . Tot plegat després que l'Estat Islàmic hagi reivindicat les dues accions terroristes en un comunicat.

Us saludem de nou des de la Plaça de Catalunya on us seguim explicant el minut a minut de tot el que fa referència als atemptats de Barcelona y Cambrils. Els Mossos  continuen buscant el conductor de la furgoneta de l'atemptat de La Rambla. Segons les últimes dades es tractaria de Younes Abuyaqub. La cèl·lula terrorista la formarien almenys 12 membres i tindria l'epicentre a Ripoll on avui han seguit els registres dels Mossos, com aquest on vivia fins fa poc l'imam de la localitat.

L'home mort trobat al cotxe de Sant Just és Pau Pérez, de 34 anys i veí de Vilafranca. Els Mossos treballen amb la hipòtesi que algú vinculat amb els atemptats l'assaltés quan conduïa el seu vehicle. El va apunyalar mortalment, es va posar al volant i es va saltar el control de la Diagonal.

Els reis Felip i Letizia han visitat aquest migdia els hospitals on hi ha ferits que es recuperen. Segons les últimes dades, dels 130 ferits encara n'hi ha 54 ingressats, 15 en estat crític. Pel que fa a les 14 víctimes mortals, continua la identificació dels cossos. Ja sabem que n'hi ha 5 d'espanyols.

Al meu darrera el tram inicial de Les Rambles convertit BETA en una immens i emotiu homenatge a les víctimes i en un punt de pelegrinatge de barcelonins i visitants. Avui, dissabte, el més destacat és que ja ha reobert el mercat de la Boqueria, com ho han fet la majoria de negocis de la zona amb l'intent de recuperar la normalitat.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán