L'Informatiu: L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 14/10/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 14/10/2018

14/10/2018 00:25:45
L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 14/10/2018 L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 14/10/2018
L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 14/10/2018 00:25:45 14/10/2018
Sinopsis

L'huracà Leslie ha arribat aquesta nit a la península ja com a tempesta tropical i ha afectat, sobretot, el centre de Portugal, on hi ha una vintena de ferits. És previst que vagi perdent força a mida que avanci però s'espera que, a partir de la tarda, afecti Catalunya amb fortes precipitacions que començaran per les Terres de l'Ebre i Tarragona i aniran pujant cap a Girona. S'allargaran fins demà al matí. Protecció Civil ha activat les alertes per pluja i vent i cal extremar les precaucions. Trànsit recomana als conductors que avancin el retorn d'aquest cap de setmana llarg.

A la vigília de l'aniversari de l'afusellament del president Companys, homenatge a les víctimes del Franquisme al fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc. Un cop s'ha filtrat que la Fiscalia mantindrà el càrrec de rebel·lió contra els polítics empresonats, amb peticions de 15 anys de pena, Esquerra reclama al govern de Sánchez que retiri els càrrecs. Al fossar, les institucions catalanes han recordat que cap govern espanyol ha anul·lat els judicis sumaríssims.

Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni obrin al públic, de franc, molts dels seus espais històrics. Una forma d'aconseguir més implicació de la ciutadania en la salvaguarda i valoració d'aquests espais.

A Barcelona s'han fet públics els noms dels finalistes al premi Planeta d'enguany. L'entrega del premi es farà demà.

Als esports, doble alegria per a les patinadores artístiques catalanes: les d'Olot s'han endut l'or al campionat del món, i les de Girona han guanyat la plata. Alegria que hagués pogut ser més gran si l'huracà Leslie no hagués obligat a suspendre la final de l'Europeu d'hoquei femení que les seleccions espanyola i portuguesa jugaven a Portugal.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán