L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana - 14/05/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana - 14/05/2017

14/05/2017 00:26:50
L'Informatiu Cap de Setmana - 14/05/2017 L'Informatiu Cap de Setmana - 14/05/2017
L'Informatiu Cap de Setmana - 14/05/2017 00:26:50 14/05/2017
Sinopsis

Així ha quedat la casa unifamiliar de Calafell, al Baix Penedès, després de l'explosió aquest matí que ha deixat ferits amb cremades greus els seus dos ocupants, dos joves que han estat traslladats a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb helicòpter. Els nois, de menys de trenta anys, havien ocupat la casa feia temps i en el moment de la deflagració eren a la cuina. Encara s'investiguen les causes de l'explosió, però tot apunta a manipulació de productes químics possiblement per l'elaboració de drogues.

Els veïns de la casa on ha tingut lloc l'explosió han hagut de ser reubicats temporalment fins comprovar que l'estructura de dos immobles no hagi quedat malmesa. Precisament, un veí ha ajudat als dos joves en un primer moment i ho explicava amb aquestes paraules.

Avui entra en vigor el nou decret-llei de reforma de l'estiba que els sindicats rebutgen. Amenacen amb la convocatòria de 8 jornades de vaga a partir del 24 de maig. El decret llei es convalidarà dijous al congrés previsiblement amb l'abstenció del PDECAT i els vots a favor del PNB i Ciutadans. La vicepresidenta del govern, Neus Munté, ho ha justificat així.

Es compleixen 100 anys del naixement de l'escriptor mexicà Juan Rulfo. L'home que va passar a la història de la literatura universal per la seva única obra, Pedro Páramo, i que va avançar al "boom" dels autors llatinoamericans dels anys setanta, gestat gràcies al món editorial de Barcelona. A l'Informatiu hem parlat amb un dels fills de l'autor.

I, aquest hora, el Barça descansa a un hotel de Canàries abans de jugar aquest vespre contra el Las Palmas. Una jornada que podria ser decisiva. Si els blaugrana, que jugaran sense Piqué, guanyen als canaris i el Sevilla fa el mateix al Bernabeu, el Barça tindria gairebé assegurat el títol de lliga.

Per primer cop a la història Portugal guanya el Festival d'Eurovisió. La delicadesa i l'art de Salvador Sobral han conquerit Europa. Espanya, en canvi, ha estat el país menys votat i ha quedat en l'última posició.

 

 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán