L'Informatiu: L'informatiu cap de setmana - 11/09/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu cap de setmana - 11/09/11

11/09/2011 00:24:15
L'informatiu cap de setmana - 11/09/11 L'informatiu cap de setmana - 11/09/11
L'informatiu cap de setmana - 11/09/11 00:24:15 11/09/2011
Sinopsis

La Diada Nacional de Catalunya es viu, aquest onze de setembre, amb una intensitat especial, marcada per totes les circumstàncies socials i polítiques que hi han confluit: La crisi, les polèmiques pel déficit fiscal o les retallades i ,darrerament, la polèmica pel model llinguístic a les escoles. Diada, per tant, amb esperit reivindicatiu. Comencem l'informatiu en l'acte institucional, convocat per la Generalitat de Catalunya al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Ceremònia solemne però que ha inclòs també paraules en defensa del model d'immersió língüistica.

Ara fa deu anys aquestes imatges van conmocionar el món. A Nova York poc abans de les nou del matí quan el primer avió va xocar contra la torre Nord del les Torres Bessones. Poc desprès un altre avió atacava la torre Sud. L'esfondrament de les dues torres evidenciava la vulnerabilitat del pais més poderos del món. Un altre avió va esclatar contra el Pentàgon. El quart que apuntava a la Casa Blanca o el Capitoli es va estevallar a camp obert. Els atacs i atemptats d' Al Qaeda van deixar quasi 3 mil morts i 6 mil ferits.

I avui també fa 38 anys que un cop d'estat va fer callar aquesta veu. El president electe de Xile, Salvador Allende, es va disparar un tret durant l'asalt al Palau de la Moneda per evitar caure a mans de Pinochet i els colpistes.. Avui la Plaça Salvador Allende de Barcelona ha acollit, com cada any, un homenatge en que han participat desenes de persones. Se'ls han sumat alguns membres del moviment 15 M que també han reivindicat la figura del president xilè.

El Barça ja ha començat a preparar el debut de champions de dimarts contra el Mílan. Partit gros i que podreu seguir per La 1 de Televisió Espanyola. Abans de començar l'entrenament la plantilla ha felicitat Abidal que avui fa 32 anys. Miren de agafar-s'ho bé després que l'equip ensopegués ahir a Sant Sebastià on van empatar després d'anar guanyant per 0 a 2.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán