L'Informatiu: L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 10/11/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 10/11/2018

10/11/2018 00:27:51
L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 10/11/2018 L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 10/11/2018
L'INFORMATIU CAP DE SETMANA 10/11/2018 00:27:51 10/11/2018
Sinopsis

Matí de mobilitzacions a Barcelona. El col·lectiu Jusapol s'ha manifestat pel centre de la ciutat per demanar l'equiparació salarial dels cossos de seguretat i, també, diuen, per finalitzar la mobilització que van fer el passat 29 de setembre, que va acabar amb enfrontaments entre els CDR i els Mossos. Llavors, com avui, la intenció dels Comitès de Defensa de la República era impedir una manifestació que, consideren, pretenia homenatjar l'actuació policial de l'1 d'octubre de l'any passat. Així, també avui, els CDR han convocat una concentració de protesta. Aquest cop, però, l'ampli dispositiu policial desplegat pels Mossos ha impedit que es trobessin. Sí s'han viscut moments de tensió entre els Mossos i els manifestants antifeixistes.

El PPC proclama Alejandro Fernández com a nou president en substitució de Xavier Garcia Albiol, que torna a la política municipal. Al congrés extraordinari en què s'ha votat, Pablo Casado ha instat el PP a recuperar  presència institucional a Catalunya i ampliar els suports unionistes davant els independentistes.

Investigadors de l'hospital Mont Sinaí han localitzat 2 cepes del virus de l'herpes en teixits de persones amb alzheimer. Un descobriment que vincula les dues enfermetats però que cal matissar i posar en quarentena. En tot cas, especialistes catalans diuen que no es pot establir una causa-efecte i que, en tot cas, no es tractaria d'una causa única, sinò d'un factor més a tenir en compte.

56 antigues adoberies d'Igualada reobren aquests dies com a botigues efímeres de grans marques i dissenyadors emergents. És el Rec.0 que arriba a la sev anovena edició amb la previsió de rebre de 120.000 visitants. L'oferta comercial es complemente amb actuacions musicals i una variada oferta gastronòmica.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán