L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana - 10/09/2017 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana - 10/09/2017

10/09/2017 00:27:56
L'Informatiu Cap de Setmana - 10/09/2017 L'Informatiu Cap de Setmana - 10/09/2017
L'Informatiu Cap de Setmana - 10/09/2017 00:27:56 10/09/2017
Sinopsis

Primer acte institucional de l'11 de setembre, que s'ha fet aquest matí a Lleida. El conseller de la presidència Jordi Turull creu que la història posarà al seu lloc els qui l'1 d'octubre no permetin votar. En acabar l'acte l'alcalde socialista Àngel Ros, ha dit que té la consciència tranquila per no cedir espais pel referèndum.

El director del setmanari '"El Vallenc" serà el primer en declarar davant del jutge com a investigat pel referèndum de l'1 d'octubre. Ho farà per col·laborar presumptament en els delictes de prevaricació, malversació i desobediència. Anit en sortir de la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona el van rebre amb aplaudiments.

A Barcelona, segueixen sense poder tornar a casa els veïns de 40 pisos del carrer Bori Fontestà. Ahir els van desallotjar per l'esfondrament d'un balcó que va causar danys a d'altres terrasses. Es desconeix encara què va provocar l'accident però diversos testimonis van parlar d'un fort soroll.

Avui ens fixarem en un gran espai de Barcelona recuperat com a hort urbà. És l'antic Hort de la Font Trobada, al barri del Poble Sec. Veïns i entitats l'han convertit en un espai comunitari de cultiu on socialitzar i aprendre de la natura. Compten amb 150 socis i tenen una llarga llista d'espera.

Als esports, el Barça s'ha endut el primer derbi de la temporada, amb un contundent 5 a 0 a l'Espanyol. El gran protagonista va ser Messi, amb un hat trick. Dembélé va debutar i va donar l'assistència del cinquè, que va fer Suàrez. El Barça és líder amb 4 punts de diferència sobre el Madrid.

I a la part final de l'Informatiu veurem l'òpera amb què estrena temporada el Liceu. És el "IL Viaggio a Reims" de Rossini. Una sàtira del compositor italià que només s'ha representat 12 vegades al Liceu i que comptarà amb un repartiment que combina veus consagrades i nous talents de l'òpera.

 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán