L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana - 09/06/2012 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana - 09/06/2012

09/06/2012 00:28:01
L'Informatiu Cap de Setmana - 09/06/2012 L'Informatiu Cap de Setmana - 09/06/2012
L'Informatiu Cap de Setmana - 09/06/2012 00:28:01 09/06/2012
Sinopsis

Totes les passes per anar cap el rescat de la banca s'estant fent de forma accelerada. D'aquí a un parell d'hores començara una reunio extraordinaria dels ministres d'economia i finances de l'Eurogrup. En aquesta trobada a traves de videoconferencia el ministre De Guindos analitzara junt als seus homolegs europeus l'informe del Fons monetari internacional sobre la situacio economica d' Espanya que ha detectat unes necessitats pel sector bancari espanyol d'entre 40.000 i 60.000 milions d'euros. Pel govern un informa positiu perque reflecteix la solidesa del 70 per cent del sistema financer espanyol. De moment, el govern diu que vol escoltar l'opinio dels seus socis de la zona euro abans de prendre cap decisio sobre el rescat. Una injeccio de diners que podria augmentar a mesura que passin els dies.

Els analistes coincideixen que l'abast del rescat a una part de la banca espanyola podria arribar a ser el doble de les quantits inicials de que parlen avui. Pel catedratic d'economia de la universitat de Barcelona, Joan Tugores, comportara mws ajustos fiscals pero si es fa bw evitara a Espanya una intervencio del tipus que han tingut Grecia, Portugal o Italia.

Uns 1500 veïns del barri del Raval viuen en edificis en molt mal estat que, en els casos mes extrems, podrien posar en perill les seves vides. L'ajuntament de Barcelona ha anunciat que podra sancionar als propietaris amb multes que suposin fins al 90 per cent del cost de la rehabilitacio per tal de que acabin amb aquesta situacio.

La recerca sobre la SIDA segueix a Catalunya un cami, iniciat ja fa un parell d'anys, que podria significar la batalla final contra la malaltia. Es tracta de farmacs especifics que permetrien bloquejar el virus i acabar eliminant-lo combinant-los amb una vacuna terapeutica, en la que tambe treballen. Investigadors - i malalts - viuen, pero, amb preocupacio les retallades d'un 25 per cent dels fons publics.

Anit el Madrid va guanyar el Barça Regal al Palau, per 69 a 75, i va posar l'empat a 1 a la final de la Lliga ACB de basquet. Tal i com van fer els blaugrana al primer partit, els blancs van remuntar un enfrontament que se'ls hi havia complicat, gracies a un encert increible en els triples als ultims minuts.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán