L'Informatiu - 9/09/2019
L'Informatiu  L'Informatiu - 9/09/2019

L'Informatiu - 9/09/2019

Disponible hasta 21-02-2222

09/09/2019 00:27:42
L'Informatiu - 9/09/2019 L'Informatiu - 9/09/2019
L'Informatiu - 9/09/2019 00:27:42 09/09/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El Rei obre el nou any judicial que té en l'horitzó immediat la sentència del judici del procés. Tant el Poder Judicial com la Fiscalia han exigit acatar la sentència, sigui quin sigui el seu sentit. La fiscal general ha recordat que la primera màxima de tot ciutadà ha de ser obeir les lleis del seu país. I el president del Tribunal Suprem ha elogiat als magistrats de la sala segona que van jutjar el 'procés'. Carlos Lesmes ha destacat que el judici es va fer amb imparcialitat i totes les garanties.

Tercera operació contra els carteristes reincidents en pocs dies a Barcelona. Agents dels Mossos i la Policia Nacional han actuat durant un parell d'hores a Plaça catalunya i a les estacions de Sagrada Família i Sants.

El president de la Generalitat ha recusat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El considera parcial en el judici que el jutjarà per desobediència per no retirar els llaços groc en període electoral. I a dos dies de la Diada, els partits independentistes intenten aparcar les seves diferències.

Els polítics a la presó i els fugits fan una carta conjunta per demanar una mobilització excepcional per la Diada, com avançada de la resposta a la sentència del procés. Els Comuns es desmarquen i coincideixen amb els socialistes a reclamar una diada inclusiva i de consens. El PP veu com un atac a la resta d'Espanya la Diada que fan els independentistes.


A Barcelona també, aquest matí una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha atropellat una turista de 37 anys i està ingressada en estat molt greu.

L'Hospital Clínic de Barcelona ha creat un nou espai de docència per a oftalmòlegs.En aquest nou quiròfan es podran formar professionals del tercer món a través de programes de cooperació que té l'Hospital Clínic. El centre a més ha iniciat una campanya de donacions per completar el projecte.

Aquest dimecres, dia 11 de setembre, Televisió Espanyola a Catalunya emetrà un programa especial de la Diada, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, de 3 hores i mitja de durada i per La 2. Amb connexions en directe des dels diferents punts on es fa la per on passi la manifestació independentista, també es recolliran la resta d'actes que organitzin els partits. El conduiran Quim Barnola i Marta Sánchez des dels estudis de Sant Cugat, on s'analitzarà el que passi amb analistes i s'entrevistarà els protagonistes de la jornada. Ho ha anunciat aquest migdia Enric Hernández, el director d'Informació i actualitat de Ràdio televisió espanyola des dels estudis de Televisió espanyola a Catalunya.
L'anunci ha coincidit amb l'acte de presentació de la nova temporada de RTVE a Catalunya, que compta amb moltes novetats. Es renoven programes clàssics de la casa com el cultural de televisió "Punts de vista" i tornarem a gaudir de Gemma Nierga a la ràdio.

Rafa Nadal continua fent història. El manacorí ha guanyat el seu quart Obert dels Estats Units i suma ja 19 títols de grand slam, un menys que Roger Federer. Ho ha fet a més després de guanyar el rus Danil MED-VE-DEF en una final èpica que es va resoldre en cinc sets després de gairebé cinc hores de joc.

La Selecció ha fet un pas de gegant per ser a la propera Eurocopa en guanyar per 4 a 0 les Illes Fèroe. Els de Robert Moreno podrien certificar la seva classificació a la propera tanda de partits internacionals que jugaran el mes que ve davant Suècia i Noruega.

6 musicals i 44 espectacles de tota mena. És l'oferta del Grup Balañà per la temporada. L'enceten demà amb "La tienda de los horrores" , d'Àngel Llàcer i Manu Guix, al Tívoli.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán