L'Informatiu: L'Informatiu - 29/09/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 29/09/2014

29/09/2014 00:27:52
L'Informatiu - 29/09/2014 L'Informatiu - 29/09/2014
L'Informatiu - 29/09/2014 00:27:52 29/09/2014
Sinopsis
  • El govern espanyol ha recorregut al Constitucional la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9 de novembre. Ho ha aprovat aquest matí en una reunió extraordinària del Consell de Ministres. Després de la reunió del govern, Mariano Rajoy ha explicat que tenen l'obligació de prendre aquest decisió perquè la consulta és antidemocràtica al anar en contra del principi de sobirania nacional. Rajoy s'ha mostrat obert a dialogar amb Artur Mas sempre dins dels marcs legals. Així doncs, ara pendents del que farà el govern català./ De la seva banda, SCC ha presentat un escrit a fiscalia perquè investigui el possible ús fraudulent per part de la Generalitat de les dades personals dels ciutadans catalans. L'entitat considera que crear un cens per celebrar la consulta a partir de les dades que han facilitat els ajuntaments al registre de població de Catalunya és il·legal./ El PP català demanarà la compareixença d'Artur Mas a la comissió d'investigació sobre frau fiscal si no aclareix si va participar en negocis de la família Pujol a liechtenstein. Una informació del diari El Mundo assegura que el principiat de Liechtenstein hauria enviat una nota a les autoritats espanyoles informant d'una possible implicació de Mas amb negocis de la família Pujol. De la seva banda, Ciutadans presentarà demà a Fiscalia un escrit en el que sol·licita que actuï en el cas Pujol ja que la formació d'Albert Rivera creu que hi ha indicis de possible corrupció. 
  • I també als tribunals...La portaveu d la PAH, Ada Colau, ha demanat que la delegada del govern de Madrid, Cristina Cifuentes, rectifiqui públicament i demani disculpes per haver-li dit filoterrorista en una entrevista radiofònica el març de l'any passat. 
  • L'increment de preus al consum ha frenat la davallada interanual.  Segons l'INE els preus han augmentat una dècima aquest setembre respecte el mes anterior. 
  • Miguel Boyer ha mort aquest matí a Madrid a causa d'una embòlia pulmonar.
  • Així ha començat el matí a l'estació del tren d'Alta Velocitat a Girona. Les pluges intenses de les últimes 24 hores han provocat multitud d'incidències, sobretot a les comarques de Girona i Barcelona. L'AVE entre les dues capitals ha recuperat la normalitat a migdia.
  • Convertir Moçambic en un país pioner en l'eleminació de la malària a l'Àfrica subsahariana. Aquest és l'objectiu del programa contra aquesta malaltia que han presentat avui l'Obra Social  "la Caixa" i la Fundació Bill & Melinda Gates. Cada any la malària causa més de 600 mil morts al món
  • Aquesta setmana torna la champions i ho fa amb un plat fort: el Paris Saint Germain-Barça que podreu veure demà a tres quarts de nou del vespre per La 1. L'equip de Luis Enrique ja és a la capital francesa amb una novetat a la convocatòria: Montoya ha susbtituit DOGLAS, que té molèsties al peu esquerre./ Jeremy Mathieu encara no ha debutat amb el Barça a la lliga de campions. / Al Mundial de bàsquet femení, la selecció espanyola lidera el seu grup després de guanyar el Brasil per un contundent 83 a 56./ L'equip de Lucas Mondelo va dominar el partit des del primer minut amb una gran actuació d'Alba Torrens i Sancho Lyttle, que van fer 15 punts cadascuna. 
  • Tot a punt a Sitges per a la 47ena edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic que entre aquest divendres, 3 d'octubre, i diumenge, 12, projecta 300 pel.lícules, algunes joies de cinema fantàstic i nous llenguatges audiovisuals que triomfen arreu del planeta.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán